Članci s tagom: ulicno-uznemiravanje

 • "Prestani(te) govoriti ženi da se smije"

  "Prestani(te) govoriti ženi da se smije"

  "Prestani(te) govoriti ženama da se smiju." To je u isto vrijeme izjava koja izaziva uvrijeđene reakcije i ljuti, ali i naziv umjetničkog projekta bruklinske umjetnice (...)

 • Zašto me tjerate da se osjećam kao komad mesa u mesnici?

  Zašto me tjerate da se osjećam kao komad mesa u mesnici?

  Prvi dan moje male makedonske avanture, a ja u osam navečer ležim u hostelu u Skopju, u polugroznici. I naravno, napeta kakva jesam, vječno gonjena strašnom zamisli da (...)

 • Pet najčešćih isprika za ulično uznemiravanje

  Pet najčešćih isprika za ulično uznemiravanje

  Zamislite prekrasan, sunčan Dan očeva u Washington DC-ju. Milijuni cvjetova u cvatu nižu se uz nogostup kojim hodam prema prijateljičinoj kući na roštilj razgovarajući (...)

 • Spot o uličnom uznemiravanju

  Spot o uličnom uznemiravanju

  Vjerujemo kako obilježavanje povijesno značajnih događaja, odnosno akcije koje tim povodom provode razni akteri civilnog društva mogu utjecati na povećanje (...)

 • Uznemiravanje na javnim mjestima iz suprotne perspektive

  Uznemiravanje na javnim mjestima iz suprotne perspektive

  Djevojke koje čine simpatičan duo iz Sjedinjenih Američkih Država pod imenom SlamPow! odlučile su se na jedinstven način pozabaviti (...)

 • Muški pogled na ženskoj stražnjici

  Muški pogled na ženskoj stražnjici

  Nikada nisam previše razbijala glavu oko toga zašto i u kolikoj mjeri muškarci zure u žene, te je li to zurenje opravdano. Mislim, toliko je faktora koje treba uzeti u obzir: neki muškarci to čine poskrivečki, neki su prilično jezivi, nekim ženama to laska, drugima se od toga diže kosa na glavi. Sve u svemu, pretpostavljam da je tomu nemoguće stati na kraju, no sve dok smo svjesni da problem postoji, i sve dok se muškarci barem trude ostati koliko-toliko civilizirani, sve pet.

 • Zašto sam ja ta koja osjeća krivnju i sram?

  Zašto sam ja ta koja osjeća krivnju i sram?

  Ovo pišem jer od sveg srca podržavam akciju Hollaback, jer mislim da napokon treba reći i to da nije uredu, cool, fora ili frajerski dobacivati ljudima na ulici, jer mi je dosta slušanja o slučajevima premlaćivanja u parkovima i tramvajima u kojima frizura ili odjeća žrtve napadačima nije bila po volji, jer mi je zlo od činjenice da još uvijek postoji rašireno uvjerenje među frajerima da bi se žena trebala osjetit polaskanom ako ju se nazove ´malom´ ili joj se prokomentiraju grudi.

 • Predstavljena incijativa HOLLABACK - REAGIRAJ za suzbijanje rodno uvjetovanog uličnog nasilja

  Predstavljena incijativa HOLLABACK - REAGIRAJ za suzbijanje rodno uvjetovanog uličnog nasilja

  1.travnja 2011. u Net clubu M.a.m.a. održano je predstavljanje inicijative HOLLABACK – REAGIRAJ! koja za cilj ima suzbijanje rodno uvjetovanog uličnog (...)

<< < 1 2

Iz drugih medija

AEM