Članci s tagom: uganda

 • 'Slabija participacija žena u politici znači i nižu stopu razvoja!'

  'Slabija participacija žena u politici znači i nižu stopu razvoja!'

  Za vrijeme njenog posjeta Zagrebu, Winnie Byanyima, aktivistkinja za ravnopravnost spolova iz Ugande, porazgovarala je s nama o ključnim političkim problemima današnjice i potrebi da se žene više uključe u rješavanje istih.

 • Homofobna Uganda održala prvi gay pride

  Homofobna Uganda održala prvi gay pride

  LGBTIQ zajednica u Ugandi, jednoj od najhomofobnijih zemalja svijeta u kojoj je homoseksualnost kažnjiva smrću, uspjela je prošlog vikenda održati prvo javno (...)

 • KONY 2012 - jednostavan prikaz kompleksnog problema

  KONY 2012 - jednostavan prikaz kompleksnog problema

  Joseph Kony. Ime koje možda do sad niste čuli, ali posljednjih dana ga ne možete izbjeći. Joseph Kony je na čelu zloglasne pobunjeničke (...)

 • Norveška nagrada za mir ugandskoj grupi za prava seksualnih manjina

  Norveška nagrada za mir ugandskoj grupi za prava seksualnih manjina

  Uglednu godišnju norvešku nagradu za rad na zaštiti ljudskih prava, koja katkad najavljuje dobitnika Nobelove nagrade za mir, dobila je organizacija "Seksualne manjine Ugande" (SMUG), koja se bori protiv diskriminacije homoseksualaca i drugih osoba nekonvencionalnih seksualnih orijentacija u Africi. Nagradu Rafto za 2011., koju dodjeljuje istoimena zaklada, preuzet će u Bergenu 6. studenoga čelnik SMUG-a Frank Mugisha.

 • Uganda: "Muškarci su zainteresirani"

  Uganda: "Muškarci su zainteresirani"

  Prevela Daria Mrkus Ugandijski parlament raspravljat će u studenom o tri prijedloga rodnog zakonodavstva: Zakonu o braku i razvodu, Zakonu o (...)

<< < 1 2

Iz drugih medija

AEM