Članci s tagom: udruga-zora

 • Ispeglajmo neravnopravnost!

  Ispeglajmo neravnopravnost!

  Na novinarskoj konferenciji udruge Zora – Inicijative mladih "Ispeglajmo neravnopravnost" predstavljeni su rezultati istraživanja i istoimena brošura "Stavovi i (...)

 • Održana radionica "Jednako vrijedni"

  Održana radionica "Jednako vrijedni"

  18. i 22. 10. 2012. i Čakovcu su održane su dvije radionice "Jednako vrijedni" u sklopu istoimenog projekta.

 • Predstavljanje projekta "Jednako vrijedni"

  Predstavljanje projekta "Jednako vrijedni"

  21.09.2012. održana konferencija za novinare povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i predstavljanja projekta "Jednako vrijedni" – (...)

 • Prevencija nasilja u mladenačkim vezama

  Prevencija nasilja u mladenačkim vezama

  18.09.2012. Udruga Zora je u sklopu Inicijative mladih "Nasilne veze su bezveze" i projekta "Povezani-za veze (...)

 • Poduzmi pozitivne korake za postizanje jednakosti pri zapošljavanju žena

  Poduzmi pozitivne korake za postizanje jednakosti pri zapošljavanju žena

  Prošlog je tjedna u Čakovcu predstavljen projekt  "Poduzmi pozitivne korake za postizanje jednakosti pri zapošljavanju žena". Projekt provode Međimurska županija, Udruga Zora, Zavod za zapošljavanje područni ured Čakovec i Dom za žrtve obiteljskog nasilja Sigurna kuća Čakovec uz potporu EU.

 • Odbaci svoje predrasude!

  Odbaci svoje predrasude!

  U subotu 14.8.2010.,u večernjim satima u organizaciji udruge Zora na trgu Republike u Čakovcu održan je koncert u sklopu projekta "Odbaci svoje predrasude". Koncertom, na kojem su nastupili bendovi Emphasis iz Čakovca i The Rock Flock iz Zagreba/Pleternice, obilježeni su Međunarodni dan mladih (12.8.) i Međunarodni dan edukacije o transrodnim pravima (7.8). U sklopu akcije je postavljen i štand na kojem su volonteri udruge Zora dijelili edukativno promotivne materijale.

 • Zora uputila nakladi Algoritam prosvjedno pismo

  Zora uputila nakladi Algoritam prosvjedno pismo

  U vremenu kad mladi u formalnom obrazovanju ne dobivaju informacije o seksualnosti i intimnim odnosima koje bi trebali, a roditelji imaju sve manje vremena za njih, čitanje ovakve knjige smatram ne samo neprikladno, nego u najmanju ruku i opasno.
  Ono što odrasli procijene kao smiješno, mladi bi vrlo lako mogli procijeniti da je to točna informacija i time se voditi.

 • Udruga Zora objavila Priručnik za vršnjačke edukatore/ice

  Udruga Zora objavila Priručnik za vršnjačke edukatore/ice

  Glavni cilj projekta "Moj izbor je prevencija" u sklopu kojeg je i objavljen Priručnik, je unaprjeđenje seksualno reproduktivnog zdravlja te prevencija nasilja u mladenačkim vezama.

Iz drugih medija

AEM