Članci s tagom: trziste-rada

 • Djelatnicama tvrtke radne knjižice podijeljene iz automobila

  Djelatnicama tvrtke radne knjižice podijeljene iz automobila

  - Zamislite! Pa, toga ima samo u Hrvatskoj. Ostale smo bez posla, plaća, a sada nam je radne knjižice podijelila iz svoga automobila. Kao da smo stoka. To nam je hvala za sve one prekovremene sate i noćni rad, koji nam nikad nisu bili plaćeni - ogorčene su bivše radnice slunjske tvrtke Intima, koje su danas preuzele svoje radne knjižnice.

 • U kojem smo zapravo tropskom voću?

  U kojem smo zapravo tropskom voću?

  U predstavništvu Europske Komisije u Dublinu se početkom travnja održala jednodnevna konferencija na temu "Izazovi irskim ženama u trenutnoj ekonomskoj (...)

 • Sindikalnu akciju proglasila prijetnjom

  Sindikalnu akciju proglasila prijetnjom

  Bivše radnice pulske tvrtke ORIANA d.o.o., Nives Š., Jasna B. i Sabina K., od kojih su dvije bile zaposlene kao šivačice na određeno vrijeme, a jedna na neodređeno vrijeme, trebale su primiti zadnju plaću u studenome, ali ni četiri mjeseca kasnije novca nema. Još čekaju plaće za kolovoz, rujan i listopad te prijevoz za srpanj prošle godine.

 • Ivana Sladoja-Kuštre: HV me trudnu otpustio jer sam Srpkinja

  Ivana Sladoja-Kuštre: HV me trudnu otpustio jer sam Srpkinja

  Ivani Sladoji-Kuštre (27) iz Sinja, koja je kao profesionalna vojnikinja bila zaposlena u MORH-u od veljače 2006. godine, nije produžen ugovor u Hrvatskoj vojsci, a za što je, smatra, "kriva" njezina srpska nacionalnost i pravoslavna vjera.

 • Idealan dan za traženje zaposlenja

  Idealan dan za traženje zaposlenja

  Danas 25.3. se u Domu sportova u Zagrebu održava Sajam poslova u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Zagreb.

  Ožujak 2009 se pri HZZ-u obiležava kao mjesec sajmova poslova. Od 2.-30.3. biti će održano više od 20 sajmova diljem Hrvatske.

 • Ekonomska kriza više pogađa žena

  Ekonomska kriza više pogađa žena

  Žene će tijekom ekonomske krize, biti pogođenije od muškaraca, jer će većina njih gubitkom prihoda izgubiti i neovisnost za koju su se stoljećima borile, rečeno je na današnjem okruglom stolu "Rodna ravnopravnost u vremenu ekonomske krize", u organizaciji Centra za ženske studije i Sindikat tekstila, obuće, kože, gume Hrvatske.

 • Muškarci u Hrvatskoj 11,7 posto bolje plaćeni od žena

  Muškarci u Hrvatskoj 11,7 posto bolje plaćeni od žena

  Muškarci su u Hrvatskoj u prosjeku oko 11,7 posto bolje plaćeni nego žene, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku o prosječnim plaćama prema spolu za 2007. Prosječna mjesečna neto plaća muškaraca u 2007. godini iznosila je 5.048 kuna, dok su žene u prosjeku primale 527 kuna manje i njihova je prosječna neto plaća iznosila 4.521 kunu.

 • U veljači svaki dan bez posla ostajalo 500 osoba

  U veljači svaki dan bez posla ostajalo 500 osoba

  Žene i nadalje prednjače po nezaposlenosti u evidenciji zavoda - među nezaposlenima ih je čak 61 posto u odnosu na 39 posto muškaraca. Najveći broj nezaposlenih osoba imale su Splitsko-dalmatinska (34.239) i Osječko-baranjska županija (28.357) te grad Zagreb (27.828).

 • U Hrvatskoj 23 posto slabije plaćene

  Iako se do prije samo godinu dana smatralo da su plaće žena na globalnoj razini 16,5 posto manje od plaća muškaraca, Međunarodna konfederacija sindikata (ITUC) je upozorila da bi razlika u plaćama muškaraca i žena mogla bi biti i veća nego što to inače pokazuju službeni podaci.

 • Žene u EU

  Žene u EU

  Povodom Međunarodnog dana žena statistički ured Europske unije Eurostat objavio je podatke o broju žena u Europskoj uniji, njihovoj starosti, razlikama u plaći između žena i muškaraca, broju žena na fakultetima i u određenim zanimanjima, broju žena koje koriste internet i brojne druge podatke vezane uz razlike među spolovima u EU.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM