Članci s tagom: trziste-rada

 • Žene na čelu HUB-ova Odbora za tržišne komunikacije

  Žene na čelu HUB-ova Odbora za tržišne komunikacije

  Hrvatska udruga banaka osnovala je Odbor za tržišne komunikacije. Odbor će, kako je priopćeno, u suradnji s vanjskim stručnjacima raditi na razvoju samoregulacije i praćenju regulative Republike Hrvatske s naglaskom na provedbu najbolje međunarodne prakse.

 • Za isplatu prekovremenih radnih sati šefovi traže seks

  Za isplatu prekovremenih radnih sati šefovi traže seks

  Krevet ili posao?! Ova ucjena češća je nego ikad. To tvrdi Vedran Uranija, pravni zastupnik iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u Zadru, koji ističe kako šefovi, uglavnom niže razine, najviše zlostavljaju zadarske radnice.

 • Otpušteni svi/e radnici/e đakovačkog Helsona

  Otpušteni svi/e radnici/e đakovačkog Helsona

  Nakon što je u veljači i ožujku ove godine otpustila 70, odnosno 30 radnica, s ugovorima na određeno, ali i neodređeno vrijeme, đakovačka tekstilna tvrtka "Helson" ovih je dana otkaze podijelila i preostalom dijelu uposlenih u proizvodnji, te stavila ključ u bravu proizvodnih pogona.

 • U međuvremenu su ostarile

  U međuvremenu su ostarile

  Nekadašnje krojačice šibenske Revije, njih 210, nakon devet godina, koliko je to nekada veliko konfekcijsko poduzeće u stečaju, dobit će dio od ukupno devet zarađenih, a neisplaćenih plaća, ali i ponovnu mogućnost da se vrate na stara radna mjesta.

 • Direktorica ultimatumom želi spriječiti stečaj

  Direktorica ultimatumom želi spriječiti stečaj

  - Mi smo vrijedni ljudi koji ne žele pristati na ucjene i ponižavanje, pa je naše strpljenje došlo do kraja. Želimo raditi, ali za taj rad želimo biti plaćeni navrijeme - u pismu Večernjaku poručuju zaposlenice križevačke tekstilne tvornice Zelinka, ogorčene što već četiri mjeseca ne primaju plaću, unatoč obećanjima direktorice Mare Loborec.

 • Novi vrtići i škole vraćaju žene u svijet rada

  Novi vrtići i škole vraćaju žene u svijet rada

  Nezaposlene žene u dobi od 25 do 49 godina, koje su završile najviše srednju školu, dobile su ove godine, kao posebno ugrožena skupina kad je pronalaženje posla u pitanju, cijelo poglavlje u Vladinom nacionalnom planu za poticanje zapošljavanja.

 • Sve/i smo mi Maya

  Sve/i smo mi Maya

  Zadnjih nekoliko dana Hrvatsku potresa skandal vezan uz špijuniranje kandidatkinje za menadžerski posao u Hrvatskom telekomu, a koje su proveli njemački (...)

 • Rijeka će plaćati 900 kuna za čuvanje beba

  Rijeka će plaćati 900 kuna za čuvanje beba

  Zbog premalo mjesta u riječkim jaslicama, Grad Rijeka sufinancirat će obrazovanje profesionalnih dadilja, ali i roditeljima koji im povjere svoje bebe na čuvanje subvencionirati će trošak sa 900 kuna.

 • Karijera i licimjerje

  Karijera i licimjerje

  Žongliranje između porodiljnog dopusta, odgoja djece i izvršavanja radnih zadataka je teško, no ukoliko se žene odluče za karijeru, a obitelj stave u drugi plan i to bi im moglo donijeti negativne bodove u radnoj sredini.

 • Žene bolje rješavaju krizna pitanja, ali im uspjeh poberu muškarci

  Žene bolje rješavaju krizna pitanja, ali im uspjeh poberu muškarci

  Gotovo da ne postoji država u kojoj žene na tržištu rada nisu diskriminirane u odnosu na muškarce. Manje zarađuju na istim poslovima i do trideset posto u odnosu na svoje muške kolege, češće dobivaju otkaze, poslodavci ih manje kao radnike vole jer ih vežu uz trudničko izbivanje s posla, bolovanja zbog djece, više su podložne stresu.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM