Članci s tagom: trziste-rada

 • 59,1% žena među nezaposlenima

  59,1% žena među nezaposlenima

  Krajem srpnja u Zavodu za zapošljavanje evidentirano je 248.586 nezaposlenih osoba, odnosno 28.839 osoba (13,1 %) više nego u srpnju 2008. godine. Od ukupnoga broja nezaposlenih u srpnju 2009. bile su 146.902 žene, s udjelom od 59,1 % u odnosu na 40,9 % nezaposlenih muškaraca. Broj nezaposlenih žena povećao se za 7,1 % usporedujući s istim mjesecom prethodne godine.

 • Britanski sindikati protiv visokih peta na poslu

  Britanski sindikati protiv visokih peta na poslu

  Sindikati u Velikoj Britaniji opet su zatražili da se na radnim mjestima zabrani nošenje cipela s vrlo visokim petama tj. stiletta, jer su, kako tvrde, nezdrave i preizazovne, pa tako i ponižavajuće za žene.  Članovi Trade Union Congressa inzistirali su na stavu da bi žene na poslu trebale nositi "udobnije cipele", čija peta nije viša od 2 do 4 centimetra, prvenstveno kako bi izbjegli bolove u nogama i leđima.

 • Dubrovnik: 'ženske' tvrtke ne idu u stečaj

  Dubrovnik: 'ženske' tvrtke ne idu u stečaj

  U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 13 posto zaposlenih radi u "ženskim" tvrtkama, koje su u vlasništvu ili pod upravom poduzetnica.

 • Smrt Macho muškarca

  Smrt Macho muškarca

  Dok se mi u Hrvatskoj još nismo niti dogovorili jel kriza stigla ili nije i što ćemo uopće s njom ako je, u bijelome svijetu vode se živahne rasprave o rodnim aspektima krize i recesije. Libela.org vam donosi pogled na recesiju iz muškog ugla. Hoće li recesija stvarno dovesti do promjene rodnih uloga i smrti macho muškarca? Prepuštamo vas tekstu Reihana Salamija, a uskoro donosimo komentar Courtney E. Martin na pojam On-cesije.

 • KĆERI KOMUNIZMA, NE OSVRĆITE SE!

  KĆERI KOMUNIZMA, NE OSVRĆITE SE!

  Prevela: Sanela Blaguški Rođene u području i dalje poznatom kao "Istočni blok", tri mlade žene sada u svojim dvadesetim srčano su (...)

 • Izdani vodiči o LGB pravima za radnike i poslodavce

  Izdani vodiči o LGB pravima za radnike i poslodavce

  Udruge Iskorak, Kontra te Institut M.I.A. predstavljaju Vodič za poslodavce/ke o LGB pravima, Vodič za sindikate o LGB pravima i Vodič o pravima za LGB radnike/ce. Priručnici su namijenjeni prvenstveno LGB osobama, kako bi se bolje upoznale s pravnim normama u Republici Hrvatskoj i mogućnostima pravne zaštite od diskriminacije i nasilja

 • Niti jedna tužba koju su podnijele žene protiv poslodavaca nije riješena u njihovu korist

  Niti jedna tužba koju su podnijele žene protiv poslodavaca nije riješena u njihovu korist

  Iris Androšević Pinjuh o razlozima otkaza u zaštitarskoj tvrtki Sokol Marić obaviještena je pismenim putem. Pojašnjeno joj je da ostala bez posla na mjestu tajnice jer se za vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora nije pojavila na radnom mjestu.

 • Venecija dobila prvu gondolijerku

  Venecija dobila prvu gondolijerku

  Nakon 900 godina muške dominacije, Venecija je dobila prvu gondolijerku. Giorgia Boscolo, 23-godišnja majka dvoje djece je za "ulazak u muško društvo" morala proći iscrpan tečaj od 400 sati obuke i položiti završni ispit, što nažalost nije uspjelo ostalim dvjema djevojkama.

 • Zadrugarke PZ-a Neven spremaju se za berbu lavande

  Zadrugarke PZ-a Neven spremaju se za berbu lavande

  Nekad zapuštena parcela u vlasništvu Grada Lepoglave, puna raslinja i kamenja, danas je neprepoznatljiva. Umjesto divljeg smetišta, pred očima namjernika steru se ljubičasta polja lavande, što su je tu prije tri godine zasadile vrijedne zadrugarke Ženske poljoprivredne zadruge Neven iz Lepoglave.

 • Četrdeset radnika/ca Ringa krajem lipnja bez posla!

  Četrdeset radnika/ca Ringa krajem lipnja bez posla!

  Nakon što je nakon 17 godina rada vrata svog proizvodnog pogona zatvorio đakovački tekstilac "Helson", ista će sudbina, čini se, ubrzo zadesiti još tri tvrtke iz te branše. 40 radnika đakovačkog tekstilca "Ring" krajem ovog mjeseca naći će se na ulici i bez posla, što nam je potvrdio i vlasnik tvrtke Josip Zrakić.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM