Članci s tagom: trziste-rada

 • Pametno je investirati u djevojke

  Pametno je investirati u djevojke

  Više djevojaka u školama moglo bi pomoći siromašnim zemljama da se izvuku iz naglo padajuće ekonomije, navodi u novom izvješću nevladina organizacija Plan (...)

 • Dostojan posao, dostojan život za žene

  Dostojan posao, dostojan život za žene

  Ovog je tjedna u Bruxellesu održana 1. Svjetska konferencija žena Međunarodne konfederacije sindikata pod nazivom "Dostojan posao, dostojan život za žene" na kojoj se raspravljalo o utjecaju globalne krize na žene i aktivnostima međunarodnog sindikalnog pokreta na unaprjeđivanju sigurnosti radnog mjesta, plaća i uvjeta rada za žene.

 • Preporuka: Žene i globalna ekonomija

  Preporuka: Žene i globalna ekonomija

  "Economica: žene i globalna ekonomija" naziv je najnovije izložbe fotografija koja se može pogledati na web stranicama I.M.O.W.-a (International Museum of Women), a koja istražuje razne aspekte utjecaja žena na svjetsku ekonomiju, kao i njihova iskustva. Naglasak izložbe je na osobnim pričama žena kroz koje doznajemo mnogo više od samih ekonomskih fakata.

 • Ženski dućan na sjeveru Afganistana

  Ženski dućan na sjeveru Afganistana

  Prevela Ivana Ilić Svi putovi u Mazar-e- Sharif afganistanskom glavnom gradu sjevera zemlje, vode u svetište Hazrat Ali; zeta proroka (...)

 • Žene su najveće žrtve recesije, ali i najjači zamašnjak oporavka

  Žene su najveće žrtve recesije, ali i najjači zamašnjak oporavka

  Žene su tihe žrtve trenutačne financijske i gospodarske krize, a od svakog dolara međunarodne pomoći za razvoj one dobiju samo pola centa. Iračanka Zainba Salbi, koja je ovog vikenda sudjelovala na petom Ženskom gospodarskom forumu u francuskom Deauvilleu, kazala je da za žene na Zapadu financijska kriza znači promjenu u stilu života, dok je za žene u Africi to pitanje života i smrti.

 • Milijun eura za zapošljavanje žena

  Milijun eura za zapošljavanje žena

  Najnoviji podaci potvrđuju da su žene obrazovanije od muškaraca, no slabije su plaćene te ih je više među nezaposlenima. Kako bi se ta slika počela mijenjati, svakako će pomoći i ovih dana raspisan natječaj u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva kojim će se dodjeljivati bespovratna sredstva u okviru projekta "Žene na tržištu rada".

 • Pravo na rad bez diskriminacije

  Pravo na rad bez diskriminacije

  Prema Pulsovom istraživanju između 60-70% građana i građanki Hrvatske smatra da se osobama drugačije seksualne orijentacije ne bi trebao dozvoliti rad sa djecom, rad u obrazovnim institucijama te rad u državnoj službi općenito. Stoga su udruge Iskorak i Kontra u suradnji s Institutom za mobilizaciju, intervenciju i akciju M.I.A. krenuli u kampanju Pravo na rad bez diskriminacije.

 • Estonija: Muškarcu je sada mjesto u kući

  Estonija: Muškarcu je sada mjesto u kući

  Prevela Lucija Žigrović Prosječnom Estoncu nije uvijek zabavno biti muškom kućanicom (zanimljivo je da uopće nemamo riječ za osobu koja radi u kući u (...)

 • Tražimo tajnicu za bliske odnose dostupnu 24/7...

  Tražimo tajnicu za bliske odnose dostupnu 24/7...

  Tražimo ugodnu i 24 sata dnevno, sedam u dana tjednu dostupnu tajnicu, čiji bi posao bila briga o troje članova Uprave, u što spada i rješavanje njihovih privatnih problema. Tako otprilike glasi oglas za posao tvrtke Igmar obrt za trgovinu objavljen na portalu Moj posao. Obavezno je uz životopis, stoji u oglasu, priložiti i fotografiju.

 • Njemice još uvijek zarađuju manje od muških kolega

  Njemice još uvijek zarađuju manje od muških kolega

  Žene u Njemačkoj su plaćene manje. I to u svakom pogledu. U općoj usporedbi žene u odnosu na muškarce zarađuju 23% manje novca. To dobrim dijelom leži i u činjenici da žene uglavnom rade poslove koji su slabije plaćeni. No čak i unutar istog zanimanja poslodavci za isti posao ženama daju 12% manju plaću.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM