Članci s tagom: transfobija

 • 'Hitno vratite kazneno djelo nasilničkog ponašanja u Kazneni zakon'

  'Hitno vratite kazneno djelo nasilničkog ponašanja u Kazneni zakon'

  Povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije aktivisti i aktivistkinje Pravnog tima Kontre uručiili su jutros Ministarstvu pravosuđa zahtjev za pokretanje (...)

 • Rišpet balonima duginih boja protiv homofobije i transfobije

  Rišpet balonima duginih boja protiv homofobije i transfobije

  Puštanjem šest balona duginih boja na izlazu iz Marmontove ulice na Rivu danas su članovi i članice splitske udruge Rišpet obilježili Međunarodni dan borbe protiv (...)

 • Transfobni ispad Željka Joksimovića

  Transfobni ispad Željka Joksimovića

  Dok se u Hrvatskoj vodi burna rasprava oko inicijative U ime obitelji i diskriminatornog referenduma kojem je cilj Ustavom definirati brak kao zajednicu (...)

 • Slovenske profesorice i profesori žele LGBT teme u školama… Za razliku od Hrvata i Hrvatica

  Slovenske profesorice i profesori žele LGBT teme u školama… Za razliku od Hrvata i Hrvatica

  Slovenska organizacija Legebitra i u 2012. godini se bavila homofobijom u školama te je objavila rezultate istraživanja provedenog u 2011. godini među (...)

 • Upućeni zahtjevi povodom Dana borbe protiv transfobije

  Upućeni zahtjevi povodom Dana borbe protiv transfobije

  Iskorak i Kontra obilježile su Dan borbe protiv transfobije. Akcija je održana ispred Vlade RH kojoj su predali sljedeće zahtjeve: 1. Usvajanje amandmana na (...)

 • Biti ono što jesi

  Biti ono što jesi

  Marinella piše o svom sudjelovanju u predstavi U cipelama mog roda Da sam u "cipelama mog roda", nosila bih štikle. Ali ih ne nosim.

 • U cipelama moga roda

  U cipelama moga roda

  Potaknute problemima i neshvaćanjima s kojima se susreću transrodne osobe, udruge LORI i ALARM izvele su interaktivnu predstavu u prostorijama saveza udruga Molekula u Rijeci. Forum-kazalište je osmišljeno kao vid interaktivne radionice u kojoj publika sudjeluje i mijenja tijek predstave. Uz malo nagovora Riječani/ke su se ubrzo pridružili i zajedno s glumcima iznalazili rješenja i rasplet situacije. Zanimljivi prijedlozi i angažman starijih pokazali su da za naše društvo ima nade.

 • Odbaci svoje predrasude!

  Odbaci svoje predrasude!

  U subotu 14.8.2010.,u večernjim satima u organizaciji udruge Zora na trgu Republike u Čakovcu održan je koncert u sklopu projekta "Odbaci svoje predrasude". Koncertom, na kojem su nastupili bendovi Emphasis iz Čakovca i The Rock Flock iz Zagreba/Pleternice, obilježeni su Međunarodni dan mladih (12.8.) i Međunarodni dan edukacije o transrodnim pravima (7.8). U sklopu akcije je postavljen i štand na kojem su volonteri udruge Zora dijelili edukativno promotivne materijale.

 • Prosvjed na Markovom trgu, koncert na Dolcu, spot, medijska kampanja...

  Prosvjed na Markovom trgu, koncert na Dolcu, spot, medijska kampanja...

  Svake se godine diljem svijeta 17. svibnja, na Međunarodni dan borbe protiv homofobije održavaju različite akcij. Obilježavanjem međunarodnog dana borbe protiv homofobije bitno je prisjetiti se i pojedinaca i pojedinki u 80 država diljem svijeta gdje su homoseksualni odnosi ilegalni. U nekim zemljama se homoseksualne osobe doživotno zatvara u zatvore. U sedam država (Iran, Jemen, Saudijska Arabija...) na snazi je Zakon koji propisuje smrtnu kaznu za homoseksualne osobe.

 • "Anđeoska čuvarica" zaljevskih transeksualaca

  Prevela Daria Mrkus Transeksualci u Zaljevu nazivaju odvjetnicu Fawziyu Janahi "Anđeoskom čuvaricom". Jedina je žena odvjetnica u arapskom svijetu (...)

<< < 1 2 3 4

Iz drugih medija

AEM