Članci s tagom: televizija

 • 5 razloga za nastavak serije Balerine

  5 razloga za nastavak serije Balerine

  Krajem veljače kanal ABC Family emitirao je "zimsko finale" serije Balerine ( Bunheads ) – zadnju epizodu od dosad snimljenih 18 – i kako nema (...)

 • Pričajmo o starijim ženama na TV-u

  Pričajmo o starijim ženama na TV-u

  Kad god vidim ženu na TV-ekranu u njenim četrdesetima – neovisno o tome imaju li 50, 60 ili 70 godina, na sekundu se opustim. Do mene prvo stignu pozitivne (...)

 • Kako bi na malim ekranima izgledala jednakost u golotinji?

  Kako bi na malim ekranima izgledala jednakost u golotinji?

  Ako ste ikada vidjele film, vidjele ste i sise. Guzice su također sveprisutne, te naravno hrpe i hrpe torza. Ali pretežno ste gledale sise.

 • Igre bez feminizma

  Igre bez feminizma

  Neki dan sam pregledavala Facebook i vidjela da je jedna poznanica objavila članak na temu treće sezone Igre prijestolja, komentirajući "Ne dovoljno skoro".

 • Moraju li slobodne žene živjeti u New Yorku da bi bile uspješne?

  Moraju li slobodne žene živjeti u New Yorku da bi bile uspješne?

  Još od 1970. godine kada je svoju TV premijeru imao The Mary Tyler Moore Show, mlade, neovisne žene na TV-u, odletjele su iz svojih gradova kako bi započele (...)

 • Skriveni stereotipi u omiljenim serijama

  Skriveni stereotipi u omiljenim serijama

  Nedavno je na Libeli objavljen prikaz serije Teorija velikog praska kroz prizmu stereotipa.

 • Sex & Grad kolumne? Budite realni

  Sex & Grad kolumne? Budite realni

  Još dok sam bila u srednjoj školi obožavala sam čitati Cosmopolitan i gledati Sex & Grad . Ne zbog toga što sam ikada mislila da zaista postoje takve priče (...)

 • Bože, čuvaj Jadranku Kosor!

  Bože, čuvaj Jadranku Kosor!

  Ooo svevišnja silo, bože, svemiru, sudbo kleta čuvaj Jadranku Kosor. Ili ako ćemo po ateistički i zdravorazumski, Jadranka, pusti Hrvatsku, čuvaj samu sebe i (...)

 • 'Seks i grad' kao feministička TV Biblija?

  'Seks i grad' kao feministička TV Biblija?

  Malo je serija koje su prikovale milijune žena za tv ekrane, izazvale potpunu histeriju i bespogovorna štovanja, postale nekakva vrsta religije.

 • Dječje emisije obiluju rodnim stereotipima

  Dječje emisije obiluju rodnim stereotipima

  Američki institut The Geena Davis Institute on Gender in Media nakon istraživanja o zastupljenosti muškaraca i žena u dječjem medijskom i zabavnom programu, a koje se proteglo na više od dvadeset godina, otkrio je zapanjujuće dokaze rodne nejednakosti i raširenosti stereotipa. Prikupljeni podaci služe kao polazna točka u edukaciji svih koji kreiraju sadržaj u medijskoj i zabavnoj industriji namjenjenoj djeci da postanu kako kritični potrošači/ce tako i kritični proizvođači/ce.

<< < 1 2 3 > >>

Iz drugih medija

AEM