Članci s tagom: tekstilne-radnice

 • Da bi brendovi lansirali pedesetak kolekcija godišnje, 70 milijuna radnica_ka osuđeno je na golo preživljavanje

  Da bi brendovi lansirali pedesetak kolekcija godišnje, 70 milijuna radnica_ka osuđeno je na golo preživljavanje

  O kampanji "Turn around H&M" koju je pokrenula međunarodna organizacija Clean Clothes Campaign (CCC) u borbi za prava radnica u (...)

 • Katastrofa na pomolu za tekstilne radnice u Indoneziji

  Katastrofa na pomolu za tekstilne radnice u Indoneziji

  Zazvonilo je zvono u tekstilnoj tvornici na rubovima velikoga grada, obavještavajući da je gotova devetosatna smjena. "Danas nemam prekovremene sate", kaže Istiyaroh (...)

 • Menadžeri primaju 115% više plaće, tekstilne radnice 40% niža primanja od prosjeka

  Menadžeri primaju 115% više plaće, tekstilne radnice 40% niža primanja od prosjeka

  U Hrvatskoj žene imaju gotovo 10 posto nižu plaću od muškaraca jer u prosjeku zarade 5.028 kuna, dok muškarci primaju 5.521 kunu, pokazuje istraživanje portala (...)

 • Radnice DTR-a odustale od štrajka, ali njihova budućnost je i dalje neizvjesna

  Radnice DTR-a odustale od štrajka, ali njihova budućnost je i dalje neizvjesna

  Predstavnici/e Novog sindikata i vlasnika Domaće tvornice rublja (DTR) postigli su danas dogovor o isplati dviju zaostalih plaća za radnice DTR-a, nakon čega (...)

 • Sukob bangladeške policije i tekstilnih radnica koje traže veće plaće

  Sukob bangladeške policije i tekstilnih radnica koje traže veće plaće

  Ljutite bangladeške tekstilne radnice blokirale su ceste i sukobile se s policijom, javlja theguardian.com. Već treći dan prosvjeduju tražeći minimalnu mjesečnu (...)

 • 'Radnički znoj se ne da isprati sa svile!'

  'Radnički znoj se ne da isprati sa svile!'

  Točno tjedan dana prije napunjenih osamnaest godina, 9. studenog 1977., Kata Šečić je počela raditi u Domaćoj tvornici rublja, poznatijoj pod kraticom DTR.

 • Radnice Kamenskog prekvalificirane u wellness terapeute

  Radnice Kamenskog prekvalificirane u wellness terapeute

  Ako se tko povremeno sjeti radnica Kamenskog  koje su ostale bez posla i zapita se o njihovoj sudbini, njemu na znanje da su žene koje su ostavile po pet, deset i dvadeset godina u tekstilnoj industriji prekvalificirane, odnosno da će im u četvrtak biti uručene diplome za novo zanimanje – wellness terapeut. Školovanje za novo zanimanje koje će radnicama Kamenskog biti upisano i u radne knjižice trajalo je četiri mjeseca.

 • Vrag nosi Pradu, mi nosimo Uzor

  Vrag nosi Pradu, mi nosimo Uzor

  Inicijativi "Žena ženi UZOR" koju je pokrenula skupina novinarki "Slobodne Dalmacije" zajedno s kolegicama iz drugih splitskih medija pridružilo se više od pedeset ljudi, a broj onih koji se žele baš ovom akcijom solidarizirati s radnicama "Uzora" raste svaki dan. Kao što se i očekivalo, akciji se pridružuju uglavnom žene - do sada je samo jedno muško ime i prezime na popisu "prijatelja Uzora". Svi oni su prihvatili ideju da svoju solidarnost s radnicama "Uzora" pokažu konkretno.

 • Radnice Uzora poslale poruku s Rive

  Radnice Uzora poslale poruku s Rive

  "Dođi Bruno da ti vidim tijelo, ušit ću ti prugasto odijelo", najslikovitiji je transparent kojem su radnice splitskog Uzora poručile u nedjelju još jednom što misle o većinskom vlasniku posrnule tvrtke Brunu Orešaru. Na braniteljski prosvjed na Rivu uputile su se ispred hotela "Goli i bosi", bivše upravne zgrade Uzora, inače prve zgrade koju je Orešar prodao. "Sada je ista priča, kao i na početku rata. Dok su oni ratovali, mi smo šile uniforme i nosile pakete, a sada ponovno moramo biti svi zajedno i boriti se za pravdu", kazala je Ljiljana Šućur, predstavnica sindikata u Uzoru.

 • Žene Brodosplita uz žene Uzora

  Žene Brodosplita uz žene Uzora

  Radnice splitskog Uzora već mjesecima nisu primile plaću. Unatoč tomu i dalje rade i nadaju se da će pokretanjem stečaja dobiti barem dio zarađenog novca. Danas su im potporu pružile članice Nazavisnog sindikata Brodosplita. Na žalost, bojimo se da i nas čeka ovaka sudbina i apeliram na sve instutucije da pomognu, neka ne dopuste da se više radi ovo što se radilo, izjavila je Blaženka Ercegović iz Nezavisnog sindikata Brodosplita.

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM