Članci s tagom: sud

 • Dvadeset i prva obljetnica opsade, pada i zločina u Vukovaru te stradanja civila u Škabrnji

  Dvadeset i prva obljetnica opsade, pada i zločina u Vukovaru te stradanja civila u Škabrnji

  Documenta, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek i Građanski odbor za ljudska prava: Obitelji stradalih i preživjele žrtve zločina imaju pravo da o svom (...)

 • Memoari Lilly Ledbetter

  Memoari Lilly Ledbetter

  " Bila sam poput žene koja njeguje sumnju da (...)

 • Pussy Riot i dalje na čekanju

  Pussy Riot i dalje na čekanju

  Moskovski sud odgodio je u ponedjeljak do 10. listopada razmatranje žalbe članica punkerske skupine Pussy Riot koje su osuđene na zatvorske kazne zbog (...)

 • U Moskvi neće biti gay pridea idućih 100 godina

  U Moskvi neće biti gay pridea idućih 100 godina

  Nakon što su u petak članice punk rock skupine Pussy Riot Nadežda Tolokonjikova, Ekaterina Samucevič i Marija Aljohina osuđene na dvije godine (...)

 • Oscari i Zlatne maline za rodnu ravnopravnost u sudskim procesima

  Oscari i Zlatne maline za rodnu ravnopravnost u sudskim procesima

  Organizacija Women's Link Worldwide predstavlja po drugi put godišnju nagradu Gender Justice Uncovered koju dodjeljuje za najbolje i najgore odluke/presude koje se tiču rodne ravnopravnosti u sudskim procesima, na engleskom i španjolskom jeziku. Žiri će dodijeliti svojevrsne Oscare i Zlatne maline prigodno nazvane Gavel(Čekić)i Bludgeon(Toljaga) i to brončanu, srebrnu i zlatnu nagradu  za tri odluke koje najbolje promoviraju rodnu ravnopravnost i za tri najgore seksističke odluke.

 • Nasilniku samo prekršajna kazna, supruzi 40 dana zatvora

  Nasilniku samo prekršajna kazna, supruzi 40 dana zatvora

  Sudska presuda protiv muža-zlostavljača, kojem je za prijetnju ubojstvom zagrebački prekršajni sud "odrezao" kaznu od 1.000 kuna, dok je 6.000 kuna kazne morala platiti zlostavljana žena jer je nasilnika nazvala senilnim, pokazuju koliko apsurdna može biti reakcija pravosuđa na nasilje u obitelji i na kakvu zaštitu sustava mogu računati žrtve.

 • Sudac nije imao pravo nazvati Anu Magaš kurvom

  Sudac nije imao pravo nazvati Anu Magaš kurvom

  Marka Rogulju, suca Općinskog suda u Vukovaru, kaznili su jer je u presudi uvrijedio Anu Magaš optuženu za ubojstvo supruga. Rekao joj je da je bilo logično da je muž nazove "kurvom" budući da je plesala s drugim muškarcem noć uoći ubojstva.

<< < 1 2 3 4

Iz drugih medija

AEM