Članci s tagom: studenti

 • Zašto tako malo muškaraca upisuje rodne studije?

  Zašto tako malo muškaraca upisuje rodne studije?

  I ako nam je profesor muškarac, na diplomskom stupnju rodnih studija u mojoj generaciji nema nijednog muškog studenta. S obzirom na to da velik broj muškaraca (...)

 • Prosvjed beogradskih studentica i studenata

  Prosvjed beogradskih studentica i studenata

  Stotinjak studenata i studentica nekoliko beogradskih fakulteta prosvjedovalo je u petak u ulici Knez Mihailovoj, glavnoj pješačkoj zoni srbijanske metropole, tražeći (...)

 • Obespravljene i apatične - i generacija 55+ i generacija s 55+ ECTS bodova

  Obespravljene i apatične - i generacija 55+ i generacija s 55+ ECTS bodova

  Nezavisna kazališna skupina Montažstroj često se bavi segmentima društva koji se smatraju marginaliziranima. Prisjetimo se nekih novijih uradaka: predstava Srce moje (...)

 • Dobro jutro Crna Goro!

  Dobro jutro Crna Goro!

  Dogodilo se i to u malenoj balkanskoj zemlji, odvajkada poznatoj po čojstvu i junaštvu. U jednoj od najtradicionalnijih zemalja u Evropi imunoj na bilo kakve promjene.

 • Robovska sloboda

  Robovska sloboda

  Nikada nije bilo lakše, a istovremeno teže - biti revolucionar/ka . Suvremena zapadna društva danas imaju zajamčena i propisana elementarna ljudska prava u (...)

 • Radnice Kamenskog predale kaznenu prijavu DORH-u

  Radnice Kamenskog predale kaznenu prijavu DORH-u

  Radnice koje su u rujnu ove godine štrajkale glađu, a zatim i stupile u generalni štrajk prije nego li je tvornica otišla u stečaj, jučer su ušetale u zgradu Državnog odvjetništva s prijavom u vidu bijele plahte na kojoj su ručno izvezle imena osoba koje terete za propast tvornice. Iako je riječ o popisu članova Uprave, Nadzornog odbora...Kamenskog d.d., simptomatično je da se popis istih tih ljudi nalazi i na listi suradnika jednog od velikana privatizacijske pljačke - Miroslava Kutle.

 • Studentski prosvjed za besplatno obrazovanje

  Studentski prosvjed za besplatno obrazovanje

  Sutrašnjim prosvjedom studenti će još jednom zatražiti uvođenje u potpunosti javno financiranog visokoškolskog obrazovanja. Neposredni povod za prosvjednu akciju "Stop školarine – SVEučilište SVIMA" nedavna je odluka Vlade o besplatnom upisu u prvu godinu studija jer njome nije obuhvaćen najveći broj studenata koji će i dalje plaćati studiranje.

 • Libelina godišnja inventura

  Libelina godišnja inventura

  Kraj godine uvijek je prikladno vrijeme za zbrajanje i oduzimanje, množenje i dijeljenje. Što smo ostavili iza sebe dobro, što smo ostavili lošeg, a ne škodi i malo pogledati prema naprijed i donijeti pokoju novogodišnju odluku - da li ćemo se pokriti omiljenom dekicom po glavi i prespavati sljedeću godinu ili pak nešto poduzeti. Zato je vaša i naša omiljena Libela.org odlučila napraviti godišnju inventuru.

 • Nenasilno i mirno u borbi za svoja prava

  Nenasilno i mirno u borbi za svoja prava

  Regionalna adresa za nenasilno djelovanje, Centar za mirovne studije te Centar za mir, nenasilje i ljudska prava iz Osijeka izrazili su svoju podršku nenasilnom prosvjedu Nezavisne studentske inicijative ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Kako navode u svom priopćenju "nenasilje prepoznajemo u ponašanju prosvjednika koji u svojoj borbi napadaju problem, a ne vrijeđaju osobe."

 • Zovi 060 (3,66 + PDV) za besplatno obrazovanje

  Zovi 060 (3,66 + PDV) za besplatno obrazovanje

  Studentski val prosvjeda zahvatio je i naš fax. Od četvrtka službeno je i Fakultet političkih znanosti u blokadi! Naši ciljevi isti su kao i ciljevi naših (...)

<< < 1 2 3 4

Iz drugih medija

AEM