Članci s tagom: strajk-gladju

 • Solidarnost s radnicama Kamenskog

  Solidarnost s radnicama Kamenskog

  Studenti i studentice Filozofskog fakulteta u Zagreba Vas pozivaju na tribinu o radničkim pravima povodom štrajka glađu radnica Kamenskog koje 5 mjeseci nisu primile plaću. Tribina će se održati u petak, 24.09. u 15h na Trgu Francuske Republike, na kojem se radnice nalaze poslije radnog vremena.
  Na tribini će govoriti dr.Mate Kapović, profesor s Filozofskog fakulteta, radnici kutinske Petrokemije koji su je (o)branili - Davor Rakić i Željko Klaus te radnice Kamenskog. Također vas pozivamo da podržite radnice u borbi za svoja prava!

 • Radnice Kamenskog štrajkaju glađu

  Radnice Kamenskog štrajkaju glađu

  Jedna po jedna padaju tvrtke u tekstilnoj industriji. Sada je na redu nekoć glasovito Kamensko. Dvadeset radnica počelo je štrajkati glađu. Plaća za oko 600 zaposlenih nije uplaćena od svibnja, a Kamensko u ovom trenutku državi, radnicima i dobavljačima duguje više od 30 milijuna kuna. Sumnjaju da u pozadini njihova sloma stoji nečiji interes za zemljište u središtu Zagreba, na kojem se nalazi njihova tvornica. Nekoć tekstilni div sada je, očito, na izdisaju. Veliki naručitelj iz Njemačke, s kojim je Kamensko imalo ugovorene miljunske narudžbe, i sam je proljetos završio u stečaju. Što hitniji stečaj traži i većina radnica.

<< < 1 2

Iz drugih medija

AEM