Članci s tagom: strajk-gladju

 • Leyla Güven, solidarnost i oslobođenje: Štrajk glađu kao žensko pitanje

  Leyla Güven, solidarnost i oslobođenje: Štrajk glađu kao žensko pitanje

  "Danas se politika izolacije od g. Öcalana nameće ne samo njemu, nego - u njegovoj ličnosti - društvu u cjelini. Izolacija je zločin protiv čovječnosti.

 • Indijska aktivistkinja prekinula 16-godišnji štrajk glađu i ide na lokalne izbore

  Indijska aktivistkinja prekinula 16-godišnji štrajk glađu i ide na lokalne izbore

  Indijska aktivistkinja Irom Sharmila jučer je završila 16-godišnji štrajk glađu, koji je započela u znak protesta protiv kontroverznog sigurnosnog zakona, kako bi (...)

 • Izbjeglice štrajkaju glađu u pograničnoj zoni između Srbije i Mađarske

  Izbjeglice štrajkaju glađu u pograničnoj zoni između Srbije i Mađarske

  Oko 120 izbjeglica u pograničnoj zoni između Srbije i Mađarske na sjeveru Vojvodine štrajka glađu kako bi ukazali na loš položaj izbjeglica i nepopustljivu politiku (...)

 • Izbjeglice u Beogradu štrajkaju glađu

  Izbjeglice u Beogradu štrajkaju glađu

  Nekoliko stotina izbjeglica započelo je štrajk glađu u parku na autobusnoj stanici u Beogradu zbog sve lošijeg položaja i nemogućnosti da nastave putovanje ka (...)

 • Majke mira započele štrajk glađu u zgradi UN-a

  Majke mira započele štrajk glađu u zgradi UN-a

  U UN-ovoj zgradi u glavnom turskom gradu Ankari, skupina žena iz grupe Majke mira ( Peace Mothers ) započele su štrajk glađu protiv masakra u Kurdistanu .

 • Nadežda Tolokonikova nastavlja štrajk glađu

  Nadežda Tolokonikova nastavlja štrajk glađu

  Nadežda Tolokonikova , jedna od dviju zatočenih mladih žena iz ruske skupine Pussy Riot , nastavila je u petak štrajk glađu nakon što je premještena iz bolnice u (...)

 • Članica Pussy Riot u bolnici nakon štrajka glađu

  Članica Pussy Riot u bolnici nakon štrajka glađu

  Članica ruske skupine Pussy Riot Nadežda Tolokonikova, koja je u nedjelju prebačena iz zatvora u bolnicu, prekinula je u utorak štrajk glađu koji je počela prije osam (...)

 • Slučaj Timošenko: Hoće li diktatura poraziti demokraciju?

  Slučaj Timošenko: Hoće li diktatura poraziti demokraciju?

  Bivša premijerka, Julija Timošenko okončala je štrajk glađu koji je započela zbog batina koje su joj zadali čuvari u ukrajinskom zatvoru u Harkivu, gdje služi (...)

 • Radnice Kamenskog prekinule štrajk glađu!

  Radnice Kamenskog prekinule štrajk glađu!

  Radnice Kamenskog nakon osam dana prekinule su štrajk glađu i od srijede kreću u legalni štrajk i zauzimanje tvornice. Štrajk će trajati sve do ispunjenja zahtjeva, odnosno do isplate neisplaćenih plaća ili do početka stečajnog postupka. Danas održano mirenje u Tvornici tekstila Kamensko nije uspjelo, jer uprava radnicama ništa konkretno nije ponudila. Radnice su se zahvalile svima koji su ih podržavali i koji ih podržavaju u njihovoj borbi, studenticama i studentima, udrugama, medijima, svim građankama i građanima koji su ih posjetili na Trgu Francuske Republike.

 • Stavite na poček neplaćene račune za režije i rate za kredite radnica Kamenskog!

  Stavite na poček neplaćene račune za režije i rate za kredite radnica Kamenskog!

  Centar za ženske studije uputio je Vladi, sindikatima i ostalim nadležnima zahtjev za hitno rješenje problema radnica tvornice Kamensko. Radnice tekstilne tvornice Kamensko pred vratima svog pogona u Zagrebu, usprkos lošem vremenu i kiši, od 20. rujna štrajkaju glađu i dostojanstveno traže isplatu plaća za proteklih pet mjeseci. Zajedno s radnicama Kamenskog članice Centra za ženske studije Zagreb traže da Vlada i sindikati, prije svega Sindikat tekstila, kože, obuće i gume Hrvatske, hitno pronađu rješenje za isplatu zaostalih plaća radnicama  Kamenskog.

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM