Članci s tagom: srpska-manjina

 • Jedini održivi povratak je otvoreni povratak

  Jedini održivi povratak je otvoreni povratak

  Problem povratka hrvatskih Srba svakako uvećava činjenica da su područja povratka pogođena ekonomskom stagnacijom u posljednja dva desetljeća, neka čak i depopulacijom, dok neka od njih infrastrukturno nikad nisu ni bila razvijena. No, povratnicima je mnogo važnija činjenica to što je pitanje povratka i prava povratnika od samih početaka (bilo) iznimno ispolitizirano.

 • Počinje s emitiranjem Kvaka 22-radijska emisija o nacionalnim manjinama

  Počinje s emitiranjem Kvaka 22-radijska emisija o nacionalnim manjinama

  Udruge B.a.B.e., GORD i Delfin  u suradnji sa 7 lokalnih radijskih postaja (Hrvatski Radio Vukovar, Radio Osijek, Slavonski radio, Radio Vallis Aurea, Županijski radio Požega, Radio Daruvar i Radio 101) pokreću emitiranje radijske emisije o nacionalnim manjinama pod nazivom KVAKA 22. Cilj je projekta povećati svijest o pravima manjina (posebice srpskoj nacionalnoj manjini), njihovim potrebama i specifičnoj ulozi u lokalnim zajednicama te potaknuti komunikaciju i suradnju između većine i manjinskih grupa u Slavoniji – regiji koja je najviše stradala u ratu.

 • Mirjana Galo predsjednica istarskog SDSS-a

  Mirjana Galo predsjednica istarskog SDSS-a

  Za predsjednicu istarskog SDSS-a izabrana je dosadašnja predsjednica pulske organizacije SDSS-a Mirjana Galo koja je kazala da će idući lokalni izbori što se tiče srpske populacije pokazati pravu stvarnost i položaj te zajednice u regiji koja se, kako je rekla, "diči vladavinom tolerancije i uvažavanja". Bit će to test za sve Srbe i druge manjine ali i test demokracije i suživota, rekla je.

Iz drugih medija

AEM