Članci s tagom: srbija

 • Tadiću, otvorite vojne arhive u Beogradu

  Tadiću, otvorite vojne arhive u Beogradu

  Pozdravljamo razvijanje dobrosusjedskih odnosa Hrvatske i Srbije, ali velike riječi moraju biti popraćene i konkretnim koracima. Svaka čast razvijanju ekonomskih odnosa, ali Srbija tek treba priznati postojanje ratnih logora na tlu Srbije gdje su mučeni i ubijani vukovarski civili i vojnici, a trebala bi otvoriti i arhiv Vojske Srbije, kazala je Staša Zajović.

 • Srbija će zabraniti neofašističke organizacije

  Srbija će zabraniti neofašističke organizacije

  Ravnatelj srpske policije Milorad Veljović potvrdio je jutros da je među 249 privedenih osoba u neredima nakon jučerašnje Parade ponosa u Beogradu u pritvoru zadržan i vođa neofašističkog pokreta Obraz, Mladen Obradović. Pokazuje li to da Srbija ovoga puta misli ozbiljno? Veljović drži Obradovića jednim od glavnih organizatora nereda te ocjenjuje da su napadi na policiju bili izuzetno organizirani, sinkronizirani te da se nisu slučajno dogodili. To je ilustrirao činjenicom da je preko 60 posto privedenih iz unutrašnjosti Srbije, što znači da je akcija očito uvježbavana.

 • Održavanje parade je pokazatelj koliko je Srbija napredovala na polju poštovanja ljudskih prava

  Održavanje parade je pokazatelj koliko je Srbija napredovala na polju poštovanja ljudskih prava

  U centru Beogradu sutra će, iz trećeg pokušaja, biti održana prva Parada ponosa. Samoj manifestaciji je prethodila verovatno najduža ikada javna rasprava. Vlast je pokazala posvećenost da Prajd bude bezbedno održan, ali je i istaknuto da je od manifestacije još važnije kakve će se promene u društvu dogoditi nakon nje ocenili su učesnici tribine. Paradi ponosa će pored ministra za ljudska i manjinska prava Svetozara Čiplića, prisustvovati i drugi dužnosnici.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM