Članci s tagom: srbija

 • Beogradska Povorka ponosa ipak zabranjena!

  Beogradska Povorka ponosa ipak zabranjena!

  Parada ponosa zakazana za 6. listopada u Beogradu je zabranjena. Osim Parade ponosa, zabranjeni su svi skupovi najavljeni za subotu.

 • 'Nema opravdanja za zabranu beogradskog Pridea'

  'Nema opravdanja za zabranu beogradskog Pridea'

  Ne postoji dovoljna svijest javnosti o problemima s kojima se LGBTIQ osobe svakodnevno susreću. Diskriminacija i nasilje nisu adekvatno procesuirani od strane policije (...)

 • Ponovno zabranjen Pride u Beogradu?

  Ponovno zabranjen Pride u Beogradu?

  Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je Paradu ponosa koja je najavljena za subotu, 6. listopada , saznaje beogradski tabloid Blic .

 • Hoće li se ove godine održati gay pride u Beogradu?

  Hoće li se ove godine održati gay pride u Beogradu?

  Desničarski pokret Dveri uputio je srbijanskom predsjedniku Tomislavu Nikoliću otvoreno pismo sa zahtjevom da se ogradi od mimohoda i stane (...)

 • Stvaranje Društvenog centra u Novom Sadu

  Stvaranje Društvenog centra u Novom Sadu

  Posljednjih se mjeseci prošle godine u Novom Sadu ozbiljnije i intezivnije pokrenulo pitanje nedostatka javnih prostora koji bi služili građanima i udrugama za ostvarivanje svojih projekata, međusobne razmjene ideja i u kojima bi se odvijale društveno korisne aktivnosti za zajednicu.

 • Surova pravda za za žrtve silovanja

  Surova pravda za za žrtve silovanja

  Prosječna kazna za silovatelje u Crnoj Gori i Srbiji ne prelazi tri godine, dok se njihove žrtve suočavaju sa doživotnom traumom i patnjom.

 • Umetnost radi akcije - Festival radi iskorak/a

  Umetnost radi akcije - Festival radi iskorak/a

  Četvrti Lezbejski aktivistički festival Umetnost radi akcije, u organizaciji Novosadske lezbejske organizacije , održan je 14. i 15. oktobra 2011. godine u (...)

 • Jesen u Srbiji u znaku "glupače"

  Jesen u Srbiji u znaku "glupače"

  One koje uopšte dobiju pravo na život, nadalje se obeležavaju kao "glupače" a neretko bivaju i prebijane, tako bi se u najkraćem, kroz prizmu medija, mogao oslikati (...)

 • Beogradski Pride zabranjen!

  Beogradski Pride zabranjen!

  Srpsko Vijeće za nacionalnu sigurnost (Savet za nacionalnu bezbednost) kojeg vodi predsjednik Boris Tadić, zabranilo je održavanje beogradske Parade ponosa koja je bila zakazana za nedjelju, 2. listopada, javlja b92.net. Tadić i njegova sigurnosna ekipa ovu skandaloznu zabranu obrazložili su zaključkom da bi beogradski Gay Pride ugrozio nacionalnu sigurnost.

 • Svaka druga žena u Srbiji žrtva porodičnog nasilja

  Svaka druga žena u Srbiji žrtva porodičnog nasilja

  Svaka druga žena u Srbiji je doživela neku vrstu porodičnog nasilja, a u poslednjih godinu dana je ubijena 31 žena. Žene izvan Beograda nešto sklonije da ćute o nasilju. Najčešći razlozi sukobljavanja u porodici su nedostatak novca, ljubomora, a neretko alkohol i droge. Rezultati su to istraživanja koje je sprovedeno u okviru projekta "Borba protiv seksualnog i rodno zasnovanog nasija".

Stup srama

Iz drugih medija

AEM