Članci s tagom: srbija

 • Na cenzuru umjetnosti u Novom Sadu odgovaraju bojkotom i otporom

  Na cenzuru umjetnosti u Novom Sadu odgovaraju bojkotom i otporom

  Nakon što smo u siječnju ove godine bili svjedokinjama/icima kukavnog povlačenja plakata za kazališnu predstavu Fine mrtve djevojke zbog, kako je to (...)

 • Žene najbolje žive u Srbiji, a najlošije u Albaniji?

  Žene najbolje žive u Srbiji, a najlošije u Albaniji?

  Prema najnovijem izvještaju Svjetskog ekonomskog foruma (WEF), koji tematizira uvjete u kojima žive žene u zemljama diljem svijeta, na Balkanu najbolje životne uvjete (...)

 • Ponosne smo!

  Ponosne smo!

  Mirna i Ana dvije su mlade žene iz Srbije koje su svoju tri i pol godišnju vezu odlučile okruniti sklapanjem životnog partnerstva, a da bi svoju namjeru i (...)

 • 'Strauss-Kahn iz Srbije van'

  'Strauss-Kahn iz Srbije van'

  Aktivisti i aktivistkinje nevladine organizacije Žene u crnom protestirali su na Trgu Republike u Beogradu zbog imenovanja Dominiquea Strauss-Kahna za ekonomskog (...)

 • Srpsko-hrvatska (konzervativna) ljubav

  Srpsko-hrvatska (konzervativna) ljubav

  Povorka ponosa u Beogradu (ni)je održana. Nakon što je u petak navečer na trosatnoj sjednici Ureda za koordinaciju sigurnosnih službi srbijanske vlade odlučeno da (...)

 • 17 kaznenih prijava zbog prijetnji pred Povorku ponosa

  17 kaznenih prijava zbog prijetnji pred Povorku ponosa

  Beogradska policija podnijela je 17 kaznenih prijava protiv osoba koje su prijetile, uglavnom preko Facebooka, sudionicima Povorke ponosa, javlja b92.net .

 • 'Dačiću, hitno podnesi neopozivu ostavku'

  'Dačiću, hitno podnesi neopozivu ostavku'

  Organizacije civilnog društva osuđuju govor Ivice Dačića , premijera Srbije, u kojem je diskriminirao LGBT osobe. Priopćenje udruge Labris prenosimo (...)

 • 'Sinoćnji Prajd u Beogradu napokon je mirisao na pobunu'

  'Sinoćnji Prajd u Beogradu napokon je mirisao na pobunu'

  Unatoč zabrani u noći sa 27. na 28. rujna održana je beogradska Parada ponosa. Oko 200 aktivista i aktivistkinja među kojima su bili i gosti i gošće iz regije (...)

 • Povorka ponosa zabranjena

  Povorka ponosa zabranjena

  Prema prvim neslužbenim informacijama, kako javlja Blic , na sjednica Biroa za koordinaciju službe sigurnosti jednoglasno je odlučeno da Povorke ponosa neće biti.

 • 'Gej parada po svaku cijenu'

  'Gej parada po svaku cijenu'

  Članovi i članice Organizacijskog odbora ovogodišnje Povorke ponosa poručili su da bi se šetnja pripadnika LGBT zajednice, zakazana za subotu 28. rujna, trebala (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM