Članci s tagom: srbija

 • Žene u crnom: Srebrenica 8372

  Žene u crnom: Srebrenica 8372

  Priopćenje Žena u crnom prenosimo u cijelosti. U okviru obeležavanja 23 godišnjice genocida u Srebrenici, Žene u crnom, uz podršku umetničkih kolektiva Škart (...)

 • Akcija 'Stop fašizmu' u Beogradu

  Akcija 'Stop fašizmu' u Beogradu

  Povodom Dana pobjede nad fašizmom, Inicijativa mladih za ljudska prava, antifa-hor Naša pjesma, Savez antifašista Srbije i Žene u crnom, organiziraju antifašističku (...)

 • Privedeni aktivisti na Prvomajskom protestu u Beogradu

  Privedeni aktivisti na Prvomajskom protestu u Beogradu

  Tijekom Prvomajskog protesta u Beogradu dvije osobe su uhićene. Kako je navedeno, uhićene su zbog ' verbalnog napada na ministra za rad, zapošljavanje, boračka i (...)

 • Žene nisu mašine za rađanje vojnika

  Žene nisu mašine za rađanje vojnika

  Ženska platforma za razvoj Srbije- Palić kritizirala je izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o rješavanju demografskih problema u kojoj je zaključio da (...)

 • Marks21: Priključite se izgradnji levice na Balkanu

  Marks21: Priključite se izgradnji levice na Balkanu

  Marks21 skupina je sastavljane od socijalista/kinja koja kroz svoj rad nastoji klasični marksizam izdignuti iz društvenog pepela prevaziđene teorije te uz (...)

 • Reagirajte dok ne bude kasno!

  Reagirajte dok ne bude kasno!

  Povodom ubojstva još jedne žene (V.M.) u Srbiji te ponovnog medijskog izvještavanja i nagađanja o okolnostima ubojstva (J.M.) koje se dogodilo prije godinu dana, (...)

 • Pojmovnik antifašističke borbe

  Pojmovnik antifašističke borbe

  Ako vas zanima povijesna dimenzija antifašizma u Srbiji i Jugoslaviji, zavirite u Pojmovnik antifašističke borbe , koji je izdala platforma Škola antifašizma (...)

 • Medijski prikaz nasilja - okrivljavanje žrtve i lažni stručnjaci

  Medijski prikaz nasilja - okrivljavanje žrtve i lažni stručnjaci

  Jedna od prvih i najvažnijih preporuka gotovo svakog priručnika za medijsko izvještavanje o nasilju prema ženama jest: Ne okrivljujte žrtvu za počinjeni zločin .

 • Formule ubijanja

  Formule ubijanja

  Tekst Ane Jovanović s Peščanika prenosimo u izvornom obliku. U nedelju 16. jula ste na naslovnoj strani Srpskog telegrafa mogli da pročitate da je za (...)

 • 'U najboljem interesu dece, kao i žena je da ne viđaju nasilnika'

  'U najboljem interesu dece, kao i žena je da ne viđaju nasilnika'

  Povodom ubojstava dviju žene i jednog djeteta u posljednjih nekoliko dana u Srbiji Žene protiv nasilja organizirale su jutros prosvjed ispred Ministarstva za rad, (...)

1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM