Članci s tagom: spanjolska

 • "Vlakom slobode" protiv ukidanja prava na pobačaj

  "Vlakom slobode" protiv ukidanja prava na pobačaj

  Pobornici/e pobačaja, kojima se pridružila skupina žena pristigla "vlakom slobode", prosvjeduju u Madridu protiv nacrta zakona kojim se gotovo ukida pravo na pobačaj.

 • Poruka s tribina: 'Naše vagine, naša odluka'

  Poruka s tribina: 'Naše vagine, naša odluka'

  Navijačice nogometnog kluba Rayo Vallecana usprotivile su se prijedlogu novog zakona o abortusu u Španjolskoj tijekom utakmice svoga kluba i Villareala.

 • Španjolska policija brutalno napala prosvjednice

  Španjolska policija brutalno napala prosvjednice

  Španjolke koje protestiraju protiv nacrta zakona o pobačaju brutalno je napala policija vidljivo je na snimci koju je objavila web stranica 'Periodismo humano'.

 • Dokidanje reproduktivnih prava i u Španjolskoj

  Dokidanje reproduktivnih prava i u Španjolskoj

  Španjolska konzervativna Vlada podržala je novi restriktivni zakon o pobačaju. Dosadašnji zakon omogućavao je pobačaj bez ikakvih ograničenja do 14. tjedna.

 • Španjolci i Španjolke ponovno na ulicama

  Španjolci i Španjolke ponovno na ulicama

  Nekoliko desetaka tisuća Španjolaca i Španjolki demonstriralo je u nedjelju širom zemlje zbog velike nezaposlenosti koja je, kako tvrde, rezultat vladine nesposobnosti (...)

 • 'Ako spališ kantu u Sevilli, dobit ćeš kaznu, ako spališ kantu ovdje, ideš u zatvor. Na duže vrijeme'

  'Ako spališ kantu u Sevilli, dobit ćeš kaznu, ako spališ kantu ovdje, ideš u zatvor. Na duže vrijeme'

  Vrijeme je previranja, općih štrajkova, prosvjeda studenata i studentica, diljem Španjolske. Kriza je udarila odavno, ali i dalje je glavna riječ na ustima većine (...)

 • Trodnevni štrajk u Španjolskoj protiv rezova u obrazovanju

  Trodnevni štrajk u Španjolskoj protiv rezova u obrazovanju

  Jedan buran tjedan za Španjolce i Španjolke bliži se kraju. Sve je počelo štrajkom učenika i učenica te studenata i studentica u utorak, 16. listopada koji je trajao (...)

 • Španjolsko EU predsjedništvo borbu protiv nasilja nad ženama uvrstilo u prioritete

  Španjolsko EU predsjedništvo borbu protiv nasilja nad ženama uvrstilo u prioritete

  Nevladina organizacija za prava žena European Women's Lobby (EWL) pozdravila je odluku zemalja članica Europske unije da usvoje odluke Vijeća EU o jačanju prevencije za zaustavljanje nasilja nad ženama i mjerama za iskorjenjivanje nasilja nad ženama u Europskoj uniji. U EWL-u se nadaju kako će nova strategija Europske komisije o ravnopravnosti između muškaraca i žena, koja bi trebala biti usvojena do kraja ove godine, uključivati snažne mjere za suzbijanje nasilja nad ženama.

 • Španjolska legalizira pobačaj

  Španjolska legalizira pobačaj

  U španjolskom parlamentu usvojen je novi zakon koji omogućuje ženama legalan i siguran pobačaj do 14. tjedna trudnoće. Pravo na abortus imaju žene s navršenih 16 godina. Zakon će stupiti na snagu nakon što ga usvoji i drugi dom španjolskog parlamenta. Novim zakonom uređuje se također obvezan školski program seksualne edukacije djece od 11. godine, koji u cijelosti financira država.

 • Španjolska protiv obiteljskog nasilja

  Španjolska protiv obiteljskog nasilja

  Španjolska kani uvesti paneuropske mjere za suzbijanje nasilja u obitelji kad 1. siječnja preuzme predsjedanje EU-om, objavila je španjolska vlada. Socijalistička španjolska vlada, koja je borbu protiv nasilja nad ženama uvrstila među svoje prioritete, planira promicati tri inicijative, najavila je ministrica za ravnopravnost Bibiana Aido.

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM