Članci s tagom: slavonija

 • Akcije u Splitu i Slavoniji: Njima dvorci, radnicama minimalac

  Akcije u Splitu i Slavoniji: Njima dvorci, radnicama minimalac

  Priopćenje Radničke fronte prenosimo u cijelosti . "Boso, radnici su gladni"; "Gazda je jamio, robijat će"; "Gazda u dvorcu, radnici na crkavici"; "Njima (...)

 • Antifa Osijek: 'Vratite antifašističko sjećanje!'

  Antifa Osijek: 'Vratite antifašističko sjećanje!'

  U sklopu sedamdesete obljetnice oslobođenja Osijeka od fašizma, grupa Antifa Osijek izvela je noćnu akciju preimenovanja trgova, parkova i ulica i tako upozorila na (...)

 • 'Odbijamo biti vreće za udaranje i mete za pljuvanje'

  'Odbijamo biti vreće za udaranje i mete za pljuvanje'

  Povodom prvog Osijek Pridea , koji će se održati u subotu, organizatori i organizatorice su objavili poziv kojeg donosimo u cijelosti: Drage sugrađanke i dragi (...)

 • U rujnu Povorka ponosa u Osijeku

  U rujnu Povorka ponosa u Osijeku

  Povorka ponosa Osijek Pride 2014. godine održat će se u subotu, 06. rujna 2014. godine. Sudionici se 06. rujna 2014. okupljaju na Trgu Ante Starčevića u (...)

 • Prvi Osijek Pride najavljen za 6. rujna

  Prvi Osijek Pride najavljen za 6. rujna

  Povorka ponosa Osijek Pride 2014. godine održat će se u subotu, 06. rujna 2014. godine u organizaciji udruge LiberOs Osijek, koja je osnovana s ciljem zaštite ljudskih (...)

 • Pogledajte gdje i kako možete pomoći stradalima u poplavama!

  Pogledajte gdje i kako možete pomoći stradalima u poplavama!

  Broni građani i građanke, udruge i institucije organizirale su humanitarne akcije prikupljanja pomoći za stanovništvo Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije pogođeno (...)

 • Počinje s emitiranjem Kvaka 22-radijska emisija o nacionalnim manjinama

  Počinje s emitiranjem Kvaka 22-radijska emisija o nacionalnim manjinama

  Udruge B.a.B.e., GORD i Delfin  u suradnji sa 7 lokalnih radijskih postaja (Hrvatski Radio Vukovar, Radio Osijek, Slavonski radio, Radio Vallis Aurea, Županijski radio Požega, Radio Daruvar i Radio 101) pokreću emitiranje radijske emisije o nacionalnim manjinama pod nazivom KVAKA 22. Cilj je projekta povećati svijest o pravima manjina (posebice srpskoj nacionalnoj manjini), njihovim potrebama i specifičnoj ulozi u lokalnim zajednicama te potaknuti komunikaciju i suradnju između većine i manjinskih grupa u Slavoniji – regiji koja je najviše stradala u ratu.

Iz drugih medija

AEM