Članci s tagom: slavenka-drakulic

 • Nova knjiga Slavenke Drakulić

  Nova knjiga Slavenke Drakulić

  VoxFeminae.net donosi kritiku nove knjige Slavenke Drakulić Optužena koju je prošle godine izdao VBZ. Ovdašnjoj publici Slavenku Drakulić , jednu od (...)

 • Slavenka Drakulić predstavila "Optuženu"

  Slavenka Drakulić predstavila "Optuženu"

  Novi roman Slavenke Drakulić "Optužena", priča o zlostavljanju u obitelji koja propituje je li roditeljstvo nešto što se podrazumijeva samo po sebi i može li baš (...)

 • Svi u sebi nosimo potencijal i dobra i zla

  Svi u sebi nosimo potencijal i dobra i zla

  Početkom listopada u Zagrebu je premijerno prikazan dokumentarni film "Slavenka ili o boli" Petra Krelje posvećen Slavenki Drakulić i, najveći dijelom, (...)

 • Nova sobarica, stara priča

  Nova sobarica, stara priča

  Francuskinje marširaju! Novi val ženskog samoosvještavanja krenuo je lani u Italiji kao posljedica Berlusconijevih skandala, a nastavio se u Francuskoj prošlog mjeseca (...)

 • Hoće li žene srušiti Berlusconija?

  Hoće li žene srušiti Berlusconija?

  Kad je već cijeli svijet navikao da se premijer Italije Silvio Berlusconi ponaša kao klaun, kad je postao predmet opće sprdnje, a Italija primjer nemoći građana i (...)

 • Žene gube bitku s državom

  Žene gube bitku s državom

  O medijskoj slici žene, nasilnoj estetizaciji tijela i gubitku kontrole nad njim te prenošenju osjećaja tijelom govorile su Slavenka Drakulić i Andrea Zlatar Violić na tribini 'Paralelni svjetovi' Kristijana Vujičića. Književnica i novinarka Slavenka Drakulić se s trideset godina zbog bolesti našla u situaciji da se brine o svom tijelu kao 60-godišnjakinja. U centru 'njezine priče' o ženskom tijelu je smrtnost i, kako sama kaže, nije baš najbolja osoba za govorenje o starosti. Njoj je od tridesete svaka godina života dobitak, a ne gubitak. S druge strane, baš je zbog toga prekvalificirana da u svojim šezdesetima bez ustezanja govori o gubitku moći nad vlastitim tijelom...

 • Ženska prava nigdje nisu izborena zauvijek

  Ženska prava nigdje nisu izborena zauvijek

  Jučer objavljeni rezultati europskog istraživanja vrijednosti, koje je provedeno u više zemalja, a prvi put i u Hrvatskoj, na prvi pogled djeluju zabrinjavajuće: iako (...)

Iz drugih medija

AEM