Članci s tagom: siromastvo

 • Okupljeni u povorku Marša solidarnosti, građani i građanke prošetali/e Zagrebom

  Okupljeni u povorku Marša solidarnosti, građani i građanke prošetali/e Zagrebom

  Šestu godinu za redom ulicama Zagreba prošetali su građani/ke okupljeni u povorku Marša solidarnosti. Ovogodišnji Marš, kojeg su organizirali Mladi antifašisti i (...)

 • Minimalna plaća jedva je dovoljna za minimalan život

  Minimalna plaća jedva je dovoljna za minimalan život

  Većina nas je imala dva-tri loša posla. Možda je to bio posao koji je jedva bio plaćen, gdje su se šefovi/ice ponašali/e kao tirani/ice, a satnica je bila (...)

 • Žene iza rešetaka

  Žene iza rešetaka

  U posljednja tri desetljeća, ženska zatvorska populacija SAD-a porasla je za gotovo 800 posto - gotovo duplo nego stopa muškaraca. Žene su najbrže rastuća (...)

 • 'Zaboravite na 8 sati rada, 8 sati odmora i 8 sati sna'

  'Zaboravite na 8 sati rada, 8 sati odmora i 8 sati sna'

  Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić , koji se ovih dana našao na meti sindikata i radnika/ica zbog mijenjanja Zakona o radu , dok (...)

 • Hrvatska sakupila potpise

  Hrvatska sakupila potpise

  Inicijativa Temeljni dohodak Hrvatska objavila je kako je Hrvatska prva država u Europi koja je skupila propisani broj potpisa, odnosno prikupljeno je više od (...)

 • Što ubija siromašne bjelkinje?

  Što ubija siromašne bjelkinje?

  Časopis Health Affairs (Zdrave stvari) objavio je istraživanje Jaya Olshanskyog, sa Sveučilišta Illinois u Chicagu, o smanjenju očekivane stope životnog vijeka (...)

 • Svaka osma osoba na svijetu je gladna

  Svaka osma osoba na svijetu je gladna

  U novom izvješću o prehrambenoj nesigurnosti UN-ove agencije procjenjuju da je od 2011. do 2013. 842 milijuna ljudi patilo od kronične gladi, što je 12 posto svjetske (...)

 • Balkanske robinje 21. stoljeća

  Balkanske robinje 21. stoljeća

  Bosna i Makedonija sklopile su vrlo zabrinjavajući tzv. housemaid sporazum s Katarom, a izgleda da će i Kosovo učiniti istu stvar ovaj mjesec.

 • Izgubljeno desetljeće, izgubljena generacija

  Izgubljeno desetljeće, izgubljena generacija

  Ako je vjerovati zadnjem izvještaju internacionalne mreže organizacija Oxfam , do 2025. godine u Europi će broj siromašnih doseći zastrašujuću brojku od 25 (...)

 • Napad na Siriju: Zato što možemo

  Napad na Siriju: Zato što možemo

  Raspalila sam u polumraku sobe King of Crimson i razmišljam kako je njihov Epitaph savršen soundtrack za Siriju, ma savršen soundtrack za život. Tužno je to.

<< < 5 6 7 8 9 > >>

Iz drugih medija

AEM