Članci s tagom: siromasni

 • Feministička ekonomija i ljudska apokalipsa

  Feministička ekonomija i ljudska apokalipsa

  Kada sam kao dijete živjela u stanu u ruralnom području koje je uskoro postalo predgrađe Chicaga, ponekad bih znala reći svojoj majci da se osjećam siromašnom.

 • Kritika Majke Tereze: Anđeo iz pakla koji je služio moćnima

  Kritika Majke Tereze: Anđeo iz pakla koji je služio moćnima

  Tijekom obilježavanja 79. rođendana pape Franje sredinom prosinca, on je priznao drugo čudo Majci Terezi , poznoj rimokatoličkoj misionarki, koja je postala (...)

 • Igre gladi ili kako će se djeca natjecati za školske obroke!

  Igre gladi ili kako će se djeca natjecati za školske obroke!

  Ministarstvo socijalne politike i mladih objavilo je 13. ožujka 2015. poziv za prijave projekata udruga usmjerenih na borbu protiv siromaštva i socijalne (...)

 • Stopa rizika od siromaštva u Hrvatskoj je iznad 20 posto

  Stopa rizika od siromaštva u Hrvatskoj je iznad 20 posto

  Danas je Međunarodni dan borbe protiv siromaštva . Stopa rizika od siromaštva u Hrvatskoj iznosila je prije dvije godine čak 20,5 posto, a za umirovljenike/ce (...)

 • Predškolski odgoj: Da ili ne? Na koji način?

  Predškolski odgoj: Da ili ne? Na koji način?

  Istraživanje provedeno u Americi pokazalo je da edukacija djece do treće godine života može pridonijeti smanjenju jaza i uspješnost između djece bogatih i (...)

 • Siromašni više ne mogu čekati

  Siromašni više ne mogu čekati

  Svijet nikada nije bio bogatiji, niti je na njemu ikad živjelo više siromašnih ljudi – upozorenje je to koje je Amnesty International Hrvatska pretočio u kampanju Zahtijevamo dostojanstvo i potpisivanje peticije koja će biti upućena u Ujedninjene narode. U sklopu te kampanje u nedjelju, 29. kolovoza, u popodnevnim satima održana je na glavnom samoborskom trgu akcija s ciljem upoznavanja građana sa sve većim problemom siromaštva i beskućništva. Osim potpisivanja peticije (potpisalo ju je oko 200 ljudi) na Trgu kralja Tomislava održavao se i kviz.

Iz drugih medija

AEM