Članci s tagom: sindikati

 • Ukidanje ograničenja prekovremenih sati na mjesečnoj razini

  Ukidanje ograničenja prekovremenih sati na mjesečnoj razini

  Ministar rada i mirovinskog osigurana Mirando Mrsić predstavio je izmjene Zakona o radu na koje su, kaže, pristali i sindikati i poslodavci, prenosi (...)

 • 'Mijenjajte smjer ili će građani i građanke promijeniti vas!'

  'Mijenjajte smjer ili će građani i građanke promijeniti vas!'

  Na Dan rada oko 25 000 građana i građanki nezadovoljnih aktualnom politikom poručilo je vladajućim sa zagrebačkih ulica: "Mijenjajte smjer ili će građani i građanke (...)

 • Dan sjećanja na rad

  Dan sjećanja na rad

  Iako mu se konstantno pridodaju komunističke konotacije, 1. maj se slavi radi prosvjeda i borbe za radnička prava koji se je dogodio na 4. maj 1886. godine u Chicagu.

 • 'Ako se želimo izboriti za svoja prava, moramo se organizirati'

  'Ako se želimo izboriti za svoja prava, moramo se organizirati'

  Ususret prvom maju, novinarka Širenja područja borbe , emisije Radio Studenta koja se bavi ljudskim pravima, civilnim društvom i aktivizmom, razgovarala je (...)

 • Dan otpora, a ne odmora!

  Dan otpora, a ne odmora!

  U ponedjeljak, 29. travnja, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu održana je tribina pod nazivom 1. maj – prošlost i budućnost otpora , koju je organizirao (...)

 • Europski sindikati protiv politike štednje

  Europski sindikati protiv politike štednje

  Nekoliko tisuća ljudi iz više zemalja članica EU okupilo se u Bruxellesu na poziv europskih sindikata kako bi prosvjedovali protiv politike štednje.

 • Španjolci i Španjolke ponovno na ulicama

  Španjolci i Španjolke ponovno na ulicama

  Nekoliko desetaka tisuća Španjolaca i Španjolki demonstriralo je u nedjelju širom zemlje zbog velike nezaposlenosti koja je, kako tvrde, rezultat vladine nesposobnosti (...)

 • Branimo svoje dostojanstvo, radna mjesta, plaće i kulturu

  Branimo svoje dostojanstvo, radna mjesta, plaće i kulturu

  Kulturni radnici i radnice ujedinjeni pod nazivom Branimo svoje dostojanstvo, radna mjesta, plaće i kulturu , danas su prosvjedovali pred ulazom u Hrvatsko narodno (...)

 • MORH donio diskriminirajuću odluku?

  MORH donio diskriminirajuću odluku?

  Obzirom da je ponovo u tijeku proces smanjivanja broja državnih službenika i službenica te namještenika i namještenica u Ministarstvu obrane, ministar Ante (...)

 • Raste socijalna nejednakost u EU

  Raste socijalna nejednakost u EU

  Rezultati nove, sveobuhvatne studije objavljenje 5. ožujka potvrđuju rastuće oblike socijalne nejednakosti u svim državama članicama Europske unije. Ovaj zabrinjavajući trend posljedica je dugoročnih političkih izbora za tržišni liberalizam – prestanak uplitanja države u gospodarstvo, te prioritizacije surovih programa štednje koji se provode od 2008. godine kao rezultat financijske i fiskalne krize. Izvješće su objavili Europski sindikalni institut (ETUI) i Europska konfederacija sindikata (ETUC).

<< < 4 5 6 7 8 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM