Članci s tagom: silovanje

 • Gdje je kraj gluposti? Žene silovane jer su ljevičarke?!

  Gdje je kraj gluposti? Žene silovane jer su ljevičarke?!

  Kada je riječ o obećanoj zemlji Americi, gotovo da više i ne postoji činjenica koja bi ikoga ostavila bez teksta ili začudo, iznenadila.

 • Iz delhijske policije: Zašto žene zaslužuju biti silovane

  Iz delhijske policije: Zašto žene zaslužuju biti silovane

  Reakcije koje medijski tekstovi potiču jedan su od najdepresivnijih aspekata pisanja o nedavno nanizanim slučajevima silovanja u Delhiju, Indiji.

 • Meditacija kao način nadilaženja PTSP-a

  Meditacija kao način nadilaženja PTSP-a

  CNN-ova voditeljica Soledad O'Brian predsjedala je konferencijom koja je okupila niz istaknutih žena  koje su raspravljale o tome može li meditacija pomoći u liječenju tjeskobe, depresije i sklonosti samoubojstvu kod žena i djevojaka koje su proživjele traumu. Konferencija je bila usredotočena na  znanstvena istraživanja i studije koje se provode o jednoj vrsti meditacije koja se pokazala kao obećavajući lijek protiv PTSP-a. Radi se o tehnici transcendentalne meditacije (TM).

 • Prisilni brakovi uništavaju živote djevojčica

  Prisilni brakovi uništavaju živote djevojčica

  Prošli mjesec svijet je obišla vijest o samoubojstvu 16-godišnje marokanske djevojčice Amine Filali. Utočište je pronašla u smrti, ispijajući otrov za štakore, te na taj način izbjegla daljnje zlostavljanje svojega muža za kojega je bila prisiljena vjenčati se nakon što ju je silovao. Prema članku 475 marokanskoga kaznenog zakona "otmičar" maloljetnice može se vjenčati sa svojom žrtvom te na taj način izbjeći kazneno gonjenje, a zakon se na taj način tumači i u slučaju silovanja.

 • Neprimjerenost odlikovanja

  Neprimjerenost odlikovanja

  Priča o inicijativi za utemeljenje odlikovanja "junakinja Domovinskog rata" , čini se, kreće na predstavljanju jedne knjige. Riječ je o knjizi "Sunčica" autorice (...)

 • Koriste li muški magazini i silovatelji isti jezik?

  Koriste li muški magazini i silovatelji isti jezik?

  Prevela i prilagodila Nataša Bijelić Britanski muški magazini podržavaju i promoviraju seksističke stavove zaključuje najnovija studija britanskih (...)

 • Surova pravda za za žrtve silovanja

  Surova pravda za za žrtve silovanja

  Prosječna kazna za silovatelje u Crnoj Gori i Srbiji ne prelazi tri godine, dok se njihove žrtve suočavaju sa doživotnom traumom i patnjom.

 • Prešućena silovanja

  Prešućena silovanja

  Koliko je žena silovano u Domovinskom ratu, nitko točno ne zna. No neke od njih, uglavnom s vukovarskog područja, skupile su snagu nakon gotovo 20 godina i ispričale javnosti svoje priče. Knjiga 'Sunčica', nazvana po osmomjesečnoj bebi, sadrži simboličnih 14 svjedočanstava žena i jednog muškarca o ratnom zločinu o kojem nitko ne progovara: silovanju.

 • Odbačene optužbe protiv Strauss-Kahna

  Odbačene optužbe protiv Strauss-Kahna

  Okružni tužitelj na Manhattanu prošli je tjedan odustao od daljnjeg krivičnog gonjenja Dominiquea Strauss-Kahna , bivšeg šefa Međunarodnog monetarnog fonda , (...)

 • Serijska silovanja u menonitskoj zajednici

  Serijska silovanja u menonitskoj zajednici

  U Boliviji, na sud u Santa Cruzu nedavno je stigao slučaj serijskih silovanja žena počinjenih unutar menonitske zajednice . Radi se o anabaptističkoj kršćanskoj (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM