Članci s tagom: silovanje-u-braku

 • Hoće li Indija konačno kriminalizirati silovanje u braku?

  Hoće li Indija konačno kriminalizirati silovanje u braku?

  Zbog nepostojanja zakona o silovanju u braku, visoki je sud u Gujaratu u ponedjeljak oslobodio muškarca optuženog za silovanje supruge. Sud, međutim, zastupa stav da (...)

 • Indija ne želi kriminalizirati silovanje u braku jer bi to destabiliziralo brakove

  Indija ne želi kriminalizirati silovanje u braku jer bi to destabiliziralo brakove

  Kriminalizacija silovanja u braku mogla bi destabilizirati brakove i učiniti muškarce ranjivima na zlostavljanje od strane njihovih supruga. Da, dobro ste pročitali/e.

 • Teže kazne za silovanje u braku i lakše procesuiranje spolnog nasilja

  Teže kazne za silovanje u braku i lakše procesuiranje spolnog nasilja

  Lakše će se procesuirati sve moguće situacije silovanja, uključujući i one kada je žrtva nasilnog spolnog čina muškarac, ili kad je riječ o spolnom nasilju koje ne uključuje spolne organe. Za bilo kakav spolni odnos bez izričita i nedvojbena pristanka druge strane uskoro bi se moglo završiti u zatvoru. Ako je seksualno nasilje počinjeno nad bračnim ili intimnim partnerom, u budućnosti će kazna za takav čin biti teža nego kada se isto nedjelo učini nekom nepoznatom ili osobi s kojom je odnos površan.

 • 'Tako je razuzdano živjela da jedno silovanje neće niti primijetiti'

  'Tako je razuzdano živjela da jedno silovanje neće niti primijetiti'

  Bez obzira na Zakon o ravnopravnosti spolova i Zakon o sprječavanju diskriminacije, dalek je još put do nestanka spolnih stereotipa i diskriminacije žena. To, nažalost, vrlo zorno, okrutno i neporecivo dokazuju rezultati analiza presuda za silovanje žena.

 • Pravo na silovanje

  Povuci-potegni oko novoga afganistanskog zakona o obitelji samo se na prvi pogled tiče 'tamo nekih', da ne reknemo: divljaka. Reklo bi se da se sve svodi na odnos (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM