Članci s tagom: sigurna-kuca

 • Domovima za žrtve nasilja trebaju zaštitari

  Domovima za žrtve nasilja trebaju zaštitari

  Stravičan je slučaj, nedavno i medijski zabilježenog, obiteljskog zlostavljanja u Rijeci - slučaj zlostavljača recidivista Mamuta Mahmutija koji je početkom kolovoza svoju nevjenčanu suprugu i njezino dvomjesečno dijete oteo iz riječkog Doma za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja "Sv. Ana" te ih desetak dana teško zlostavljao.

 • Šuica demantira Vlahušića

  Šuica demantira Vlahušića

  Bivša dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica odgovorila je na prozivanje aktualnog gradonačelnika Andra Vlahušića o pronevjeri 1,8 milijuna kuna namijenjenih za gradnju sigurne kuće za žrtve obiteljskog nasilja Dubrovačko-neretvanske županije.

 • Gdje je nestalo 1,8 milijuna kuna za Sigurnu kuću?

  Gdje je nestalo 1,8 milijuna kuna za Sigurnu kuću?

  Dubrovački gradski proračun ovih dana "češljaju" interni revizori ne bi li ušli u trag gotovo dva milijuna kuna donacijskih sredstava namijenjenih realizaciji Sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji na području Dubrovačko-neretvanske županije, piše Globus. Nitko, naime, ne zna gdje su i na što već uplaćena sredstva potrošena, no sigurno je da su potrošena - nenamjenski.

 • Napadi motivirani osobnim interesima

  Napadi motivirani osobnim interesima

  Oni koji su napadali "Korak" i lažno svjedočili mogu biti motivirani jedino osobnim interesima - ustvrdile su to čelnica Ženske grupe Sadika Zvirkić i predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova Gordana Sobol, ujedno i čelnica Savjeta ove karlovačke udruge za pomoć žrtvama nasilja.

 • Veliki dar Maloj kući

  Veliki dar Maloj kući

  Tvrtka Procter&Gamble donirala je jučer zadarskoj Udruzi za pomoć ženi i djetetu "Duga" polugodišnju zalihu proizvoda robnih marki koje se proizvode u sklopu te multinacionalne korporacije. Donacija uključuje deterdžente za pranje rublja, proizvode za osobnu higijenu, sredstva za čišćenje te pelene za najmlađe korisnike udruge.

 • Karlovačkom skloništu niti kuna od Županije

  Karlovačkom skloništu niti kuna od Županije

  Unatoč preporuci Ministarstva obitelji za sustavno financiranje karlovačkog Skloništa za žene - žrtve obiteljskog nasilja, Karlovačka županija u ovoj godini nije uplatila niti kune za potrebe ove najugroženije skupine stanovništva.

 • Sigurna kuća za žene žrtve nasilja i u Slavonskom Brodu

  Sigurna kuća za žene žrtve nasilja i u Slavonskom Brodu

  Od prvog travnja ove godine počela je raditi slavonskobrodska "Sigurna kuća - Savjetovalište i sklonište za žene i djecu, žrtve obiteljskog nasilja". To je jedna od pet autonomnih kuća u Hrvatskoj.

<< < 1 2

Iz drugih medija

AEM