Članci s tagom: sigurna-kuca

 • Humanitarna nogometna utakmica: Zaustavimo nasilje prema ženama!

  Humanitarna nogometna utakmica: Zaustavimo nasilje prema ženama!

  Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 19. rujna, udruga B.a.B.e. u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Vukovarsko - (...)

 • Žene protiv nasilja nad ženama - siguran i tajan smještaj onima čiji su životi ugroženi

  Žene protiv nasilja nad ženama - siguran i tajan smještaj onima čiji su životi ugroženi

  U trenutcima kad svjedo čimo devalviranju društvene odgovornosti po pitanju nasilja u obitelji koje se, nažalost, kod nas još uvijek smatra privatnim a ne (...)

 • Održana radionica "Jednako vrijedni"

  Održana radionica "Jednako vrijedni"

  18. i 22. 10. 2012. i Čakovcu su održane su dvije radionice "Jednako vrijedni" u sklopu istoimenog projekta.

 • Caritas preuzima Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja-štićenike neće propitivati o vjeri

  Caritas preuzima Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja-štićenike neće propitivati o vjeri

  Sa svoje službene e-mail adrese, udruga "Mirta" odaslala je obavijest partnerima i suradnicima kako je "primorana zatvoriti program Skloništa za žrtve nasilja u obitelji, zaključno s 30. travnja, te da je, odlukom Grada Splita, ključeve prostora u kojem je djelovalo Sklonište predala Caritasu"...
  Iz gradskog Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i suradnju s braniteljima potvrdili su nam tu informaciju. Pročelnica Romana Škrabić ističe, međutim, kako Grad Split nije imao utjecaja na takvu odluku.

 • U sisačkoj sigurnoj kući ostali bez grijanja i nemaju dovoljno hrane

  U sisačkoj sigurnoj kući ostali bez grijanja i nemaju dovoljno hrane

  Spas od obiteljskog nasilja u sisačkoj je sigurnoj kući lani potražilo 30 djece i 25 žena, što je čak 16 osoba više nego godinu dana ranije. Tajno sklonište, koje u Sisačko-moslavačkoj županiji djeluje od 2008. godine, trenutačno je prepuno, a u njemu se nalazi i desetero djece. To više zabrinjava sve veći nedostatak novca za režije, hranu i ostale potrepštine u kući. Kriza je ove zime dosegnula vrhunac.

 • Utočište pod oblacima

  Utočište pod oblacima

  Dvojica riječkih arhitekata, Miroslav Rajić i Marin Račić iz studija MR2, autori su idejnog projekta za sasvim neobično Utočište za žene, žrtve nasilja. Sklonište za zlostavljane žene arhitekti su pozicionirali na vrhu 83 metara visokog ciglenog dimnjaka. 450 m2 projektiranog prostora, sastoji se od četiri apartmana i dvorane za predavanja te prostorija za psihologe, socijalne radnike i ostale zaposlenike.

 • Jedinom splitskom skloništu prijeti zatvaranje?

  Jedinom splitskom skloništu prijeti zatvaranje?

  Grad Split je Oliveru htio nepovratno darovati 350 tisuća kuna za njegov londonski koncert, ali za pretučene, silovane i životno ugrožene žene u tajnom ženskom Skloništu ženske udruge "Mirta", one tvrde, nema novca. Nasilni muževi su ženama iz skloništa znali lomiti kosti, grizli ih, tukli i zatim silovali, a one bi s djecom bježale do prve policijske postaje. I to jedino tajno splitsko sklonište za žene moglo bi se ponovno zatvoriti.

 • Obljetnica osnutka prvog skloništa za žene žrtve nasilja

  Obljetnica osnutka prvog skloništa za žene žrtve nasilja

  Na današnji dan počelo je s radom Sklonište za zlostavljane žene, prvo u Hrvatskoj, ali i u čitavoj Istočnoj Europi. Ženska grupa Trešnjevka 1988. osnovala je SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja, 1990. godine osnovale su i prvo Sklonište za žene žrtve obiteljskog nasilja. Sklonište je 1992. godine zasebno registrirano pod nazivom Autonomna ženska kuća Zagreb. Libela se pridružuje čestitkama!

 • Svoga tijela gospodarica

  Svoga tijela gospodarica

  Na ovom su se okruglom stolu održanom u Omišu još jednom potvrdile "crne" statistike o ženama žrtvama nasilja. Tako je udruga "Mirta" izvijestila o ponovnom aktiviranju sigurne kuće, iako ista nudi samo 7 ležaja za žene i 3 za djecu na području Grada Splita, što je prema zakonskim odredbama nedovoljan kapacitet.

 • "Financijska neovisnost je preduvjet za slobodu i ravnopravnost"

  "Financijska neovisnost je preduvjet za slobodu i ravnopravnost"

  Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama saborski je Odbor za ravnopravnost spolova održao tematsku sjednicu "Život i problemi žrtava nasilja nakon izlaska iz skloništa". Kako je naglasila predsjednica Odbora Gordana Sobol, sam Odbor već tradicionalno tematskom sjednicom obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM