Članci s tagom: sex-na-ex

 • Školski udžbenici prepuni stereotipa i dezinformacija o seksualnom i reproduktivnom zdravlju mladih

  Školski udžbenici prepuni stereotipa i dezinformacija o seksualnom i reproduktivnom zdravlju mladih

  Kako bi ukazali na propuste u obrazovnom sustavu koji se tiču reproduktivnog i seksualnog zdravlja mladih te informirali javnost o zabrinjavajućoj količini dezinformacija koje mladi mogu pročitati u školskim udžbenicima, CESI i Inicijativa mladih  su organizirali uličnu akciju pod nazivom: Sex na ex! O meni brine MZOŠ-neprocjenjivo.

 • O MENI BRINE MZOŠ - NEPROCJENJIVO!

  O MENI BRINE MZOŠ - NEPROCJENJIVO!

  Mladi tek pred kraj osnovne škole saznaju kako se zovu njihovi spolni organi, a o temama kao što su orgazam, oralni i analni seks ne saznaju ništa tokom cijelog školovanja. Podučava ih se da su djeca nastala medicinski potpomognutom oplodnjom "klonovi" i da se "mogu osjetiti usamljena među normalno rođenom djecom" . CESI i Inicijativa mladih u subotu, 20. studenog 2010. od 11 do 13 sati na Cvjetnom trgu organiziraju akciju SEX NA EX! O MENI BRINE MZOŠ - NEPROCJENJIVO!

 • Seksualna prava su ljudska prava

  Seksualna prava su ljudska prava

  Uoči obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava CESI upozorava da su seksualna prava ljudska prava. Prepoznavanje, promicanje i poštivanje seksualnih prava NUŽNO je da bi naročito mladi mogli zdravo, odgovorno i sretno živjeti vlastitu seksualnost a istovremeno ova prava služe i kao temelj za borbu protiv diskriminacije.

 • Nek se mlade pita!

  Nek se mlade pita!

  Promocija publikacije "SEX na EX"  i TV spota održana je u ponedjeljak 13. srpnja 2009. godine u Informacijskom centru Europske unije u Zagreb. Publikacija "SEX NA EX" i TV spot "Roditeljstvo nije igra" dio su C E S I projekta NEK SE MLADE PITA! kojim se želi upozoriti na važnost i potrebu rješavanja pitanja seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava mladih ali uz aktivno sudjelovanje samih mladih.

Iz drugih medija

AEM