Članci s tagom: seksualnost

 • Opasne posljedice biseksualne nevidljivosti

  Opasne posljedice biseksualne nevidljivosti

  Sjećam se kad su me prvi puta nazvali "pohlepnom". Bilo je to na povorci ponosa u Michiganu. Jedan od sudionika, inače transvestit, dovikivao je to (...)

 • 'Termini homoseksualnost i heteroseksualnost u budućnosti neće postojati! '

  'Termini homoseksualnost i heteroseksualnost u budućnosti neće postojati! '

  Hanne Blank , stručnjakinja za povijest seksualnosti, spisateljica i popularna javna govornica rodom iz Massachusettsa, napisala je djela o nastanku pojma (...)

 • Sex? Ne hvala!

  Sex? Ne hvala!

  U društvu opsjednutom sexom, mnogo je onih koji ne osjećaju seksualnu žudnju. Neki od njih u potrazi su za novim oblicima intimnosti. Nedavno sam (...)

 • Ispovijest jedne drolje

  Ispovijest jedne drolje

  Prevela i prilagodila Nada Kujundžić Prije dvije godine proživjela sam prekid veze za koju sam iskreno vjerovala da će potrajati.

 • Iznenađenje, cjepivo protiv HPV-a NE izaziva promiskuitetnost

  Iznenađenje, cjepivo protiv HPV-a NE izaziva promiskuitetnost

  Izvješće , objavljeno u siječanjskom izdanju časopisa American Journal of Preventive Medicine, objavljuje svima nama, kako vjerojatno možemo biti mirne. Naime, prema preliminarnim rezultatima istraživanja, provedenog nad djevojkama (15-19 god.) u SAD, ne postoji poveznica između cjepiva HPV-a i sve ranije seksualne aktivnosti navedene skupine, te imanja više partnera.

 • Žene, muškarci i spavaća soba

  Žene, muškarci i spavaća soba

  Muškarci i žene nisu toliko različiti, pa ni kad je u pitanju seks. Konstatacija o  muškarcima s Marsa i ženama s Venere tek je pojednostavljeno shvaćanje rodnih razlika,  na što je ukazao i tim znanstvenica i znanstvenika sa Sveučilišta Michigan. U studiji "Women, Men and the Bedroom" preispitali su glavne mitove o seksu i ulogama spolova u spavaćoj sobi, te zaključili da se razlike, ukoliko i postoje, ne smiju uzimati zdravo za gotovo.

 • O interseksualnoj pustolovini

  O interseksualnoj pustolovini

  Orhideje, moja interseksualna pustolovina (Orchids, my intersex adventure) naslov je autobiografskog dokumentarnog filma redateljice Pheobe Hartman (...)

 • Kriška torte, crni prsten, pikov as, a ne dama i film o svemu tome

  Kriška torte, crni prsten, pikov as, a ne dama i film o svemu tome

  Što zapravo znate o aseksualnosti? (Smijeh?) Dokumentarac Angele Tucker nazvan (A)sexual , prikazan na VoxFeminae Festivalu donosi priču o (...)

 • O prostituciji i feminizmu

  O prostituciji i feminizmu

  Govor Rebecce Mott na debati "Što nije u redu s prostitucijom" u sklopu manifestacije Feminizam u Londonu 2009. godine dao je jedan pogled na prostituciju (...)

 • O pobačaju i njegovoj (ne)dostupnosti

  O pobačaju i njegovoj (ne)dostupnosti

  Prema studiji objavljenoj ovih dana u časopisu "Opstetricija i Ginekologija" , 97 % specijalista ginekologije i porodništva u SAD-u susreće se s pacijenticama (...)

<< < 7 8 9 10 11 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM