Članci s tagom: sarajevo

 • Ljudska prava 365*

  Ljudska prava 365*

  10. prosinca 1948. godine potpisana je Univerzalna deklaracije o ljudskim pravima. Dvije godine kasnije, Opća skupština Ujedinjenih naroda/nacija proglasila je 10. (...)

 • Presijeci nasilje!

  Presijeci nasilje!

  Transkulturna psihosocijalna obrazovna Fondacija (TPO) u suradnji s glumicama i glumicama Akademije dramskih umjetnosti organizirala je u subotu ulični performans (...)

 • 'Aktivizam je borba u kojoj ne smijemo zaboraviti sebe'

  'Aktivizam je borba u kojoj ne smijemo zaboraviti sebe'

  Fondacija CURE u suradnji sa Zvučnom etnografijom održala je radionicu Integrisanih sigurnosti za braniteljice ženskih ljudskih prava u Beogradu od 21 do (...)

 • 'Bolji položaj žena znači bolji život za sve'

  'Bolji položaj žena znači bolji život za sve'

  CRVENA je udruženje za umjetnost i kulturu čiji je glavni cilj razvoj kulture i umjetnosti u BiH s naglaskom na žensko stvaralaštvo, te umrežavanje umjetnika/ca (...)

 • 'Spol ne bi trebao biti ograničenje, nego sloboda'

  'Spol ne bi trebao biti ograničenje, nego sloboda'

  Ovogodišnji, deveti po redu PitchWise festival , koji se održao u Sarajevu od 11. do 14. rujna, okupio je mnoge aktivistkinje i aktiviste, umjetnice i teoretičarke (...)

 • 'Ženski karavan mira' u Sarajevu

  'Ženski karavan mira' u Sarajevu

  Centralni mirovni skup pod nazivom "Ženski karavan mira" u kojem je sudjelovalo oko 200 aktivistkinja i aktivista iz 12 bosanskohercegovačkih gradova održan je jučer u (...)

 • Ženska strana revolucije: Mizoginijo, čuvaj se!

  Ženska strana revolucije: Mizoginijo, čuvaj se!

  Deveti PitchWise - festival ženske umjetnosti i aktivizma u organizaciji Fondacije CURE održan je prošli tjedan u Sarajevu. Na festivalu smo imale priliku (...)

 • Pobuna studenata i studentica Filozofskog fakulteta u Sarajevu

  Pobuna studenata i studentica Filozofskog fakulteta u Sarajevu

  Nakon što je Senat Univerziteta u Sarajevu izglasao prijedlog povećanja školarina, studenti Filozofskog fakulteta odlučili su se na simboličnu blokadu Fakulteta kako (...)

 • Udar na rodiljne naknade

  Udar na rodiljne naknade

  Neformalna grupa Porodilje Kantona Sarajevo (KS) u četvrtak 12. lipnja 2014. će održati prosvjede ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo i to s počekom u 12 sati, a (...)

 • 'Učešće žena u ratu 1914. - 2014'

  'Učešće žena u ratu 1914. - 2014'

  Mirovni događaj Sarajevo 2014 obilježava se u znak 100-godišnjice Prvog svjetskog rata. Potpuno je logično da je Sarajevo izabrano za domaćina ovom događanju, (...)

<< < 5 6 7 8 9 > >>

Iz drugih medija

AEM