Članci s tagom: romi

 • Ja sam Romkinja

  Ja sam Romkinja

  Regionalna kampanja " Ja sam Romkinja" biti će danas predstavljena u Kući ljudskih prava u Sarajevu. CARE International NWB želi doprinijeti obilježavanju Svjetskog dana Roma  započinjući danas svoju regionalnu kampanju usmjerenu na osnaživanje žena Romkinja i podizanje svijesti javnosti o njihovom položaju u današnjem društvu. Kreirani videospot predstavlja četiri žene Romkinje - iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Možete ga vidjeti ovdje.

 • Segregacija romske djece je protuzakonita

  Segregacija romske djece je protuzakonita

  Veliko vijeće Europskog suda za ljudska prava jučer je u slučaju Oršuš i ostali protiv Hrvatske donijelo presudu kojom se segregacija romske djece u posebnim razredima ocjenjuje kao diskriminacija i povreda Europske konvencije o ljudskim pravima. Slučaj Oršuš obuhvaća četrnaestoro djece, polaznika redovitih osnovnih škola u tri hrvatska sela, koja su svrstana u romska razredna odjeljenja zbog navodnih jezičnih poteškoća.

 • Isprika steriliziranim Romkinjama - red je na Slovačkoj

  Isprika steriliziranim Romkinjama - red je na Slovačkoj

  Prevela Dajana Barišić Češka vlada izdala je krajem studenog javno priopćenje kojim izražavaju žaljenje zbog toga što su Romkinje u prošlosti sterilizirane (...)

<< < 1 2 3

Iz drugih medija

AEM