Članci s tagom: rodno-uvjetovano-nasilje

 • Završio projekt "365 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja"

  Završio projekt "365 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja"

  "U Međimurskoj županiji ne postoji dovoljan broj udruga/institucija/savjetovališta koji bi se ovim problemom sustavno bavili, stoga je važno da mladi unatoč svemu ne misle kako se nemaju kome obratiti ukoliko imaju problem. Potičemo sve da ne šute o nasilju, te da problem prijave nekoj od relevantnih institucija." poručuju iz udruge Zora na kraju svog projekta 365 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja.

 • 40% optužbi za rodno uvjetovane zločine se odbacuje

  40% optužbi za rodno uvjetovane zločine se odbacuje

  Prijevod Ljiljana Žegrec Svake godine, organizacija Women's Initiatives for Gender Justice (Ženska inicijativa za rodnu pravdu) izdaje izvještaj o (...)

 • Predstavljena incijativa HOLLABACK - REAGIRAJ za suzbijanje rodno uvjetovanog uličnog nasilja

  Predstavljena incijativa HOLLABACK - REAGIRAJ za suzbijanje rodno uvjetovanog uličnog nasilja

  1.travnja 2011. u Net clubu M.a.m.a. održano je predstavljanje inicijative HOLLABACK – REAGIRAJ! koja za cilj ima suzbijanje rodno uvjetovanog uličnog (...)

 • Ako nije fizičko, ne znači da nije nasilje

  Ako nije fizičko, ne znači da nije nasilje

  Ove godine i udruga Zora slavi Valentinovo, međutim na malo drugačiji način od ostalih. Posljednjih nekoliko dana Zora je započela s emitiranjem TV spota "Ako nije fizičko, ne znači da nije nasilje" na lokalnim televizijama diljem Hrvatske - Čakovečka televizija, Varaždinska televizija, Kanal RI, TV Šibenik i TV Plus. Time su se lokalne televizije uključile u borbu protiv rodno uvjetovanog nasilja na jedan od najboljih načina - educiranjem odnosno širenjem informacija.

<< < 3 4 5 6 7

Iz drugih medija

AEM