Članci s tagom: rodiljni-dopust

 • Nedopustivo je da sve manje očeva koristi rodiljni i roditeljski dopust

  Nedopustivo je da sve manje očeva koristi rodiljni i roditeljski dopust

  Brojna su istraživanja pokazala kako djeca očeva koji su aktivno uključeni u njihov odgoj pokazuju veći stupanj socijalizacije, emocionalnog razvoja te bolja akademska (...)

 • 'Supertate' više nisu tolika rijetkost u Južnoj Koreji

  'Supertate' više nisu tolika rijetkost u Južnoj Koreji

  U Južnoj Koreji sve je više očeva koji uzimaju roditeljski dopust , što je donedavno bila iznimno rijetka pojava u tradicionalnoj Južnoj Koreji, gdje su takvi očevi (...)

 • Ženska prava nisu za pregovaranje!

  Ženska prava nisu za pregovaranje!

  Europski ženski lobi požuruje Ministre EU da guraju direktive o rodiljnom dopustu, ženama u odborima i direktivu o jednakom tretmanu. Danas, 11. prosinca, će (...)

 • 'Društvo cvate kada muškarci preuzmu ravnopravnu brigu o djeci'

  'Društvo cvate kada muškarci preuzmu ravnopravnu brigu o djeci'

  Procjenjuje se da je u Hrvatskoj prije četiri godine pravo na roditeljski dopust koristilo svega stotinjak očeva, dok je prošle godine njihov broj narastao na više od (...)

 • Muškarac na roditeljskom dopustu

  Muškarac na roditeljskom dopustu

  Od 1. srpnja ove godine na snazi je novi Zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama koji je usklađen s direktivom Europskog parlamenta i Vijeća iz 2010. godine (...)

 • Protesti BiH mama

  Protesti BiH mama

  Grupa građanki, žena koje su nedavno postale majke i time stekle pravo na naknadu za vrijeme rodiljnog dopusta već treći dan za redom protestiraju ispred zgrade Ze-Do (...)

 • Ministri EU sporazumno odobrili dulji porodiljni dopust i poticaje za očeve

  Ministri EU sporazumno odobrili dulji porodiljni dopust i poticaje za očeve

  Sukladno novoj odredbi ministara EU roditelji će imati pravo na dulji porodiljni dopust. Izmijenjeni propis o porodiljnom dopustu jamči svakom zaposlenom roditelju pravo na minimalno četiri mjeseca dopusta nakon rođenja ili posvajanja djeteta (za razliku od dosadašnja tri mjeseca). Najmanje jedan od četiri mjeseca nije moguće prenijeti na drugog roditelja, čime se jedan mjesec gubi ako se ne iskoristi.

 • Socijalni partneri potpisali sporazum za poticanje roditeljskih dopusta

  Socijalni partneri potpisali sporazum za poticanje roditeljskih dopusta

  Roditeljski dopust povećat će se za tri do četiri mjeseca te će se primjenjivati na sve radnike bez obzira na vrstu ugovora, prema sporazumu potpisanom od strane socijalnih partnera u prisutnosti Vladimíra Špidla, povjerenika EU za zapošljavanje, socijalna pitanja i jednake mogućnosti. "Ovaj sporazum pokazuje da  Europsko socijalno partnerstvo radi i donosi konkretne rezultate za radnike i tvrtke u Europi", izjavio je Špidla.

 • Gaija na sjednici Europskog parlamenta

  Gaija na sjednici Europskog parlamenta

  Danska zastupnica u Europskom parlamentu Hanne Dahl na sjednicu tog tijela u Strasbourgu dovela je svoju tromjesečnu kći Gaiju. Dahlova, inače zastupnica euroskeptične stranke JuniBevægelsen, rekal je da je na sjednicu u četvrtak morala povesti malenu jer se njen muž, koji je na porodiljnom dopustu i inače vodi brigu Gaiji, morao vratiti kući u Dansku.

 • Ove godine rodiljama 200 milijuna kuna više

  Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor je, na Sjednici Savjeta za populacijsku politiku, podnijela izvješće o provedbi mjera nacionalne populacijske politike u 2007. godini.

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM