Članci s tagom: rod

 • Mitovi o rodno neutralnom roditeljstvu

  Mitovi o rodno neutralnom roditeljstvu

  Kada sam saznala da je dijete koje nosim djevojčica, isti dan kupila sam ružičastu haljinicu na volančiće. Dugo mi je trebalo da ostanem trudna, i strašno sam željela (...)

 • Prodavanje roda

  Prodavanje roda

  Stručnjaci/kinje upozoravaju: manjak medijske pismenosti izlaže vas rodno obojenom marketingu igračaka koje koči emocionalni rast i razvoj Ako je vjerovati (...)

 • Svakodnevni seksizam: Muškarci upoznaju žene

  Svakodnevni seksizam: Muškarci upoznaju žene

  Yang Liu grafička je dizajnerica koja je odlučila ilustrirati razlike između muškaraca i žena, ali i svakodnevni seksizam s kojima se žene moraju nositi.

 • 'Muški' sportovi fotografkinje Sophie Kirchner

  'Muški' sportovi fotografkinje Sophie Kirchner

  Na početku Olimpijskih igara, natjecateljskim sportovima su uvjerljivo dominirali muškarci. Formalno, ženska sportska natjecanja nisu niti postojala do 20. stoljeća, a (...)

 • cleo - uvid u filmsku kulturu iz feminističke perspektive

  cleo - uvid u filmsku kulturu iz feminističke perspektive

  cléo je časopis koji je nastao kao doprinos filmskoj kulturi koristeći feminističku perspektivu i ideje. Urednica i osnivačica časopisa Kiva Reardon iza (...)

 • Kad odrastem, mogu biti inženjerka!

  Kad odrastem, mogu biti inženjerka!

  Prošećete li prodavaonicom igračaka u SAD – u, primijetit ćete prisutnost uobičajenih dvostrukih standarda pri kreiranju igračaka za djevojčice i dječake, kao i (...)

 • Rod, spol i pitanje ravnopravnosti

  Rod, spol i pitanje ravnopravnosti

  Forum za društvenu pravdu i ljudska prava stranke Održivi razvoj Hrvatske , organizirao je tribinu pod nazivom 'Rod, spol i pitanje ravnopravnosti' .

 • Biološki spol nije binarna kategorija

  Biološki spol nije binarna kategorija

  Na biološki spol često se gleda kroz prizmu binarnosti, ali to je daleko od prave istine. Postoji čitav niz životinjskih vrsta koje redovito mijenjaju spol: primjerice (...)

 • Latinska Amerika = borba za jednakost

  Latinska Amerika = borba za jednakost

  Povijest Južne Amerike ispisana je borbama za jednakost. Odraz je to društva u kojem je duboko ukorijenjena netolerancija i nepravda kojoj se čak niti u 21.stoljeću ne (...)

 • Feminizam danas: o čemu se zapravo radi

  Feminizam danas: o čemu se zapravo radi

  "To je tako čudno" , često čujem među studentima/icama ili tijekom druženja s drugima. "Nisu čak ni zvučale kao lude feministkinje.

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM