Članci s tagom: rezolucija

 • Europski parlament poziva na prestanak progona Edwarda Snowdena

  Europski parlament poziva na prestanak progona Edwarda Snowdena

  U četvrtak, 29. listopada 2015. godine, Europski parlament glasao je o donošenju dopune Rezoluciji o masovnom elektroničkom nadziranju građana Europske unije .

 • Svi zajedno protiv trgovanja ljudima

  Svi zajedno protiv trgovanja ljudima

  Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih naroda, 30. srpnja je proglašen svjetskim danom borbe protiv trgovanja ljudima. Ovaj dan pruža mogućnosti da se u cijelom (...)

 • 'LGBT populacija mora imati ista ljudska prava kao svi i ostali'

  'LGBT populacija mora imati ista ljudska prava kao svi i ostali'

  Vijeće za ljudska prava Ujedinjenih nacija je izglasalo u petak povijesnu rezoluciju u kojoj se poziva na zaštitu univerzalnih prava pripadnika homoseksualne, (...)

 • EU parlament usvojio rezoluciju o dugotrajnoj skrbi za starije osobe

  EU parlament usvojio rezoluciju o dugotrajnoj skrbi za starije osobe

  Međunarodna nevladina organizacija za prava starijih osoba AGE izrazila je zadovoljstvo zbog usvajanja rezolucije Europskog parlamenta o dugotrajnoj skrbi za starije osobe kojom će se na nacionalnoj i europskoj razini osigurati bolja zaštita prava starijih osoba i njihovo uključivanje u zajednicu. Anne-Sophie Parent, direktorica organizacije AGE, izjavila je kako se više ne može tolerirati zlostavljanje starijih osoba, te kako je potrebno usvojiti mjere koje će osigurati adekvatnu zaštitu i dostojanstvo osoba starije životne dobi.

 • Premošćivanje jaza između de jure i de facto ravnopravnosti spolova

  Premošćivanje jaza između de jure i de facto ravnopravnosti spolova

  Na 7. konferenciji ministara Vijeća Europe odgovornih za ravnopravnost žena i muškaraca donesena je Rezolucija "Premošćivanje jaza između de jure i de facto ravnopravnosti s ciljem postizanja stvarne ravnopravnosti spolova" i Akcijski plan "Suočavanje s izazovom postizanja de jure i de facto ravnopravnosti spolova". Na konferenciji je sudjelovala predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH mr. sc. Helena Štimac Radin. Rezoluciju i Akcijski plan dostupni su u cijelosti na stranici Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH.

Iz drugih medija

AEM