Članci s tagom: reproduktivna-prava

 • Stvara li Srbija registar abortusa?

  Stvara li Srbija registar abortusa?

  U Srbiji je 27. studenog usvojen, a 5. prosinca stupio na snagu novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti dece, trudnica i porodilja. Zakon uređuje da djeca do 18 godina (...)

 • U ime obitelji posvuda po Europi

  U ime obitelji posvuda po Europi

  Nakon produljenog i dobro organiziranog lobiranja od strane religiozne desnice, Europski je parlament, na Međunarodni dan ljudskih prava, odbio progresivni Izvještaj (...)

 • Direktan napad na reproduktivna prava: Ko ti daje pravo?

  Direktan napad na reproduktivna prava: Ko ti daje pravo?

  Ko ima pravo da odlučuje o tvom telu? Ko ima pravo da registruje tvoje lične odluke? Kampanja Ko ti daje pravo? , pokrenuta u Srbiji u produkciji (...)

 • Žensko pravo na izbor

  Žensko pravo na izbor

  U četvrtak, 5. prosinca, u hotelu Panorama, održan je drugi dan konferencije Ženska platforma +2 , koji je započeo panelom Žensko pravo na izbor .

 • Jedna od tri

  Jedna od tri

  Više od sto zajednica i kampusa sudjelovalo je u prvom događanju naziva Jedna od tri – Akcijski tjedan kojim se nastoji probuditi svijest o sigurnom (...)

 • Napad na reproduktivna prava u Makedoniji

  Napad na reproduktivna prava u Makedoniji

  Ženska reproduktivna prava u posljednje vrijeme primaju udarce sa svih strana, a konzervativne struje čine pružanje otpora sve težim. U jeku galopirajućeg (...)

 • Medicinski abortus - još jedan doprinos slobodi izbora

  Medicinski abortus - još jedan doprinos slobodi izbora

  Pravo na siguran pobačaj, kao i pravo osobe da samostalno odluči hoće li i kada će postati roditelj, stvar je koja se tiče ljudskih, ali i socijalnih prava koja (...)

 • Politička bitka oko abortusa je zapravo mnogo više

  Politička bitka oko abortusa je zapravo mnogo više

  Zamislite da političar/kei kažu da ljudi sa slomljenim nogama ne trebaju gips jer su 'potpuni ljudi' fokusirani na cijene benzina. Ili zamislite da ti isti/e (...)

 • Ministre Ostojiću, Vi ste na potezu!

  Ministre Ostojiću, Vi ste na potezu!

  Iako smo priču o zabrani pobačaja, kao logični nastavak referendumske inicijative U ime obitelji , očekivale na jesen, ona je prigodno eksplodirala na slavljima (...)

 • 'Živimo u patrijarhatu jer je feminizam i dalje loša riječ'

  'Živimo u patrijarhatu jer je feminizam i dalje loša riječ'

  Dan prije nego što su se Ellen Page i autorica intervjua susrele u Los Angelesu , administracija Baracka Obame je konačno objavila kako će omogućiti Plan B, (...)

Iz drugih medija

AEM