Članci s tagom: reproduktivna-i-seksualna-prava-i-zdravlje

 • Žene rijetko požale što su pobacile. Zašto im onda ne vjerujemo?

  Žene rijetko požale što su pobacile. Zašto im onda ne vjerujemo?

  Između 2008. i 2010. godine, u SAD-u je proveden projekt pod nazivom " Ispravnost odluke i emocionalne reakcije na pobačaj u SAD-u: longitudinalno istraživanje ".

 • Kako su svećenici postali stručnjaci za porodništvo?

  Kako su svećenici postali stručnjaci za porodništvo?

  Teško se u posljednje vrijeme oteti dojmu kako nam čelni ljudi Crkve i države njeguju posebne vještine kako pisanja tako i govorenja, pokazalo se kako imamo nove (...)

 • Priziv savjesti u Italiji

  Priziv savjesti u Italiji

  Aktualna borba za reproduktivna prava, s naglaskom na priziv savjesti , koja se posljednjih tjedana našla u centru društvenog interesa u Hrvatskoj, očigledno nije (...)

 • Prijavite bolnice koje odbijaju zahtjeve za prekidom trudnoće

  Prijavite bolnice koje odbijaju zahtjeve za prekidom trudnoće

  Nastavljaju se akcije i prosvjedi protiv odbijanja pojedinih bolnica da pruže uslugu prekida trudnoće. Ženska mreža Hrvatske (ŽMH) tako je Ministarstvu zdravlja i (...)

 • 'Molitvom spasimo pravo na izbor'

  'Molitvom spasimo pravo na izbor'

  Sve je više reakcija na kampanje protiv reproduktivnih prava žena. Le Zbor je na svom Facebook profilu objavio fotografije protuprosvjeda na akciju '40 dana'.

 • Žene nisu inkubatori

  Žene nisu inkubatori

  Za nedjeljni Jutarnji list navodni kandidat za ministra zdravlja u Karamarkovoj Vladi, Ante Čorušić izjavio je: "Pravo žene na pobačaj u Hrvatskoj bi trebalo (...)

 • Bog te voli, ali samo dok rađaš

  Bog te voli, ali samo dok rađaš

  Aktualna kampanja pod nazivom 40 dana za život , s aktivističkim potencijalom molitvenog tipa i klečanjem kao prečicom do promjene, pokušava prisvojiti pravo na (...)

<< < 1 2 3

Stup srama

Iz drugih medija

AEM