Članci s tagom: religija

 • Na braniku tradicionalnih islamskih odnosa

  Na braniku tradicionalnih islamskih odnosa

  Zahra Rahbar Nia, iranska umjetnica koja trenutno obnaša dužnost dekanice Fakulteta za umjetnost pri ženskom sveučilištu u Teheranu, svoj jednotjedni boravak u Zagrebu (...)

 • Tragedija u Fort Hoodu: Što muslimanke zapravo misle

  Prevela Dea Ajduković Njujorška premijera filma Unutar Islama: Što zapravo misli milijarda muslimana ( Inside Islam: What a Billion Muslims (...)

 • Halo, biskup pri telefonu!!

  Halo, biskup pri telefonu!!

  Crkvena anti-in vitro kampanja u Poljskoj dobila je i najnoviji nastavak. Prenosile smo već priče o projektima potpune zabrane svih metoda potpomognute oplodnje o kojima debatira poljski parlament kao i najave različnih crkvenih akcija koje bi silom svog pritiska trebale doprinijeti što skorijem donošenju najrestriktivnijeg zakona u Europi, ako ne i u svijetu.

 • INDIJA: Žene kao hinduističke svećenice

  INDIJA: Žene kao hinduističke svećenice

  Prevela Ana Begić Ne bi li pobijedile ortodoksne i netolerantne muške hinduističke svećenike, žene u državi Maharashtra, u zapadnoj Indiji, oživjele (...)

 • POZDRAV IZ ŠVICARSKE...BEZ MINARETA

  POZDRAV IZ ŠVICARSKE...BEZ MINARETA

  U Švicarskoj će od sada biti zabranjena izgradnja minareta. Na referendumu na kojem se odlučivalo o zabrani izgradnje minareta, te za koji su Švicarci iskazali poseban (...)

 • Možda je raj samo prevara za kraj...

  Možda je raj samo prevara za kraj...

  "HOMOSEKSUALCI i transseksualci nikada neće stići u Kraljevstvo nebesko i to nisu moje riječi, već riječi Svetoga Petra", rekao je kardinal Javier Lozano Barragan. U svojem istupu kojega su oštro osudile udruge  za promicanje prava homoseksualaca, kardinal je rekao da se nitko nikada nije rodio kao homoseksualac već da je to životni izbor svakog pojedinca.

 • Zabranu izgradnje minareta podržale i švicarske feministice

  Zabranu izgradnje minareta podržale i švicarske feministice

   Desničarska kampanja kojom je proveden referendum i izglasovana zabrana izgradnje minareta na džamijama u Švicarskoj dobila je neočekivanog saveznika u radikalnim feministicama. One su istaknule kako minareti po svojem obliku podsjećaju na simbol muške dominacije i tlačenje žena u islamu, piše britanski list "Sunday Times".

 • Položaj žena u Kirgistanu

  Položaj žena u Kirgistanu

  Prevela Ana Begić Kao jedna od pet srednjoazijskih zemalja koja se nakon raspada Sovjetskog Saveza osamostalila i pokrenula svoju integraciju u (...)

 • Ravnopravnost za Saudijke!?

  Ravnopravnost za Saudijke!?

  Saudijski kralj Abdullah za ministrovu zamjenicu postavio je Norah Al Faiz, čime je prvi put u povijesti njegove zemlje na tako visoku funkciju u vladi imenovana žena. No njezino imenovanje nije baš napredak jer joj je dopušteno održavati sastanke s kolegama isključivo putem videofona, a za svako pojavljivanje na TV-u mora tražiti dopuštenje ministra.

 • Studentica izbačena sa fakulteta zato što nije željela skinuti burku

  Studentica izbačena sa fakulteta zato što nije željela skinuti burku

  SHAWANAI BILQUES nije dozvoljeno da studira na sveučilištu Burnley zato što je odbila skinuti svoju burku koja joj pokriva cijelo tijelo, a vidljive su samo oči. Sveučilište ju je odbilo upisati u prvi semestar zato što njezina burka predstavlja smetnju za "sigurnost i komunikaciju". Sveučilište je u svojem objašnjenju dodalo kako je i nesmetani kontakt studenta i profesora vrlo bitan.

<< < 4 5 6 7 8 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM