Članci s tagom: reklama

 • 'Vrimena se minjaju' i u hrvatskom marketingu

  'Vrimena se minjaju' i u hrvatskom marketingu

  U posljednjoj ilustraciji objavljenoj danas na društvenim mrežama , kojom se opraštaju od ljeta s promjenom vremena , kampanja "Boli me Pipi" napravila (...)

 • Reklama prikazuje žene koje zaista depiliraju dlake na tijelu

  Reklama prikazuje žene koje zaista depiliraju dlake na tijelu

  Američki brend 'Billie razors' objavio je reklamu u kojoj žene depiliraju dlake na svom tijelo. I koliko god to zvučalo nevjerojatno, ta reklama je vijest.

 • Zašto nam kapitalizam poručuje da se ne pjenimo?

  Zašto nam kapitalizam poručuje da se ne pjenimo?

  Muškarci vole ženama reći da se nasmiješe kako bi bile oku ugodnije. Tim više ako se žena ne osjeća ugodno i počašćeno muškarčevom pažnjom, kao što je slučaj s (...)

 • Ne prijavljujemo seksizam iz dosade, već zato što je važno!

  Ne prijavljujemo seksizam iz dosade, već zato što je važno!

  Brine me ova (ne)svijest našeg društva. U Centru za građanske inicijative Poreč reagirale smo na seksističku reklamu jednog restorana. Vrlo je jednostavno – (...)

 • U porečkom restoranu na meniju su i žene?

  U porečkom restoranu na meniju su i žene?

  U Poreču je osvanula reklama za jedan porečki restoran, koja prikazuje ženu koja na sebi nosi raskopčanu košulju i haltere, a oko nje za stolom sjedi troje muškaraca (...)

 • IKEA uklonila ženu s reklame za sudijsko tržište

  IKEA uklonila ženu s reklame za sudijsko tržište

  IKEA je izbrisala žene sa slika u katalogu namještaja koji je namijenjen tržištu Saudijske Arabije. Uspoređujući švedsku verziju kataloga i verziju za (...)

 • Žena koja cucla krastavac

  Žena koja cucla krastavac

  Žena leži na podu! Okružena je krastavcima? Jedan spaja njenu ruku i usta?! I to bi trebalo biti provokativno? Lascivno? Ili možda prodati odjeću koju ta žena nosi? (...)

 • Sekistička reklama za madrace na Sudu časti

  Sekistička reklama za madrace na Sudu časti

  'Komuniciranje ne smije sadržavati ništa što bi vrijeđalo javnost u smislu općeprihvaćenih pravila javnog morala i pristojnosti. Treba voditi računa i o obliku predstavljanja, jer poruka mora biti estetska i u skladu sa zahtjevima kulturne okoline. Ona ne smije iritirati korisnike agresivnošću i neukusnim metodama, scenama i izrazima', kaže Suzana Kulaš, predsjednica Suda časti HURA-e. Promatrano s aspekta oglašivačke struke ova reklama izravno vrijeđa one koje donose odluku o kupnji.

Iz drugih medija

AEM