Članci s tagom: razlika-u-placama

 • Diplomantice očekuju 4000 funti manju plaću od muških kolega

  Diplomantice očekuju 4000 funti manju plaću od muških kolega

  Žene koje su nedavno diplomirale očekuju da će zaraditi gotovo 4.000 funti manje nego njihovi muški kolege na svom prvom poslu, pokazalo je istraživanje.

 • Otpor prema njemačkom izjednačavanju razlika u plaćama

  Otpor prema njemačkom izjednačavanju razlika u plaćama

  Njemačka ministrica za ženska pitanja, Manuela Schwesig , predložila je zakon kojim bi se kompanije prisilile da dopuste ženama da usporede svoje plaće s (...)

 • Zašto smo toliko spokojni/e glede razlike u plaćama?

  Zašto smo toliko spokojni/e glede razlike u plaćama?

  Trebamo čekati još šezdeset godina kako bi žene imale jednake plaće kao i muškarci. Svi/e to znamo, ali zašto nismo užasnuti? Meni stvarno smeta ta razlika.

 • Razlika u plaćama od malih nogu

  Razlika u plaćama od malih nogu

  Rod kao princip po kojem vrednujemo rad ima depresivno duboke, ali ne i iznenađujuće korijene. U prosjeku, dječaci obavljaju kućanske poslove dva sata kraće po tjednu (...)

 • Što je s rodnim jazom?

  Što je s rodnim jazom?

  Sedam godina trajalo je istraživanje o globalnom rodnom jazu u 132 zemlje svijeta. Izvješće je objavio Svjetski ekonomski forum (WEF), a pokriva četiri ključna (...)

 • Njemačka: Žene primaju 22 posto nižu plaću od muškaraca

  Njemačka: Žene primaju 22 posto nižu plaću od muškaraca

  Žene su u Njemačkoj u 2010. godine zarađivale bruto prosječnu plaću 22 posto nižu od muškaraca na istom radnom mjestu, što je gotovo isto kao i prije četiri godine.

 • U Francuskoj će se kažnjavati tvrtke koje ženama plaćaju manje nego muškarcima

  U Francuskoj će se kažnjavati tvrtke koje ženama plaćaju manje nego muškarcima

  Francuska vlada u nedjelju je, usred kampanje za obranu novog mirovinskog zakona, izvijestila kako će planiranom reformom mirovinskog sustava biti kažnjavane one tvrtke koje svoje zaposlenice plaćaju manje od njihovih muških kolega. Ministar rada i tvorac reforme Eric Woerth odbacio je kritike prema kojima se prijedlogom novog zakona diskriminira žene jer ih se prisiljava da rade dulje od muškaraca kako bi ostvarile potreban staž. Također je kazao kako će reforme ženama koje otiđu na porodiljni dopust omogućiti kompenzaciju u obliku dvogodišnje dodatne uplate mirovina.

Iz drugih medija

AEM