Članci s tagom: ravnopravnost-spolova

 • Žene pokretačice promjena

  Žene pokretačice promjena

  Konferencija je održana 03. ožujka 2010. godine u organizaciji tvrtki Filaks d.o.o. i Incremedia d.o.o. i pod pokroviteljstvom Gordane Sobol, predsjednice Odbora za (...)

 • Odvjetnici, HAC i Hrvatske šume: Neće nama ona šefovati

  Odvjetnici, HAC i Hrvatske šume: Neće nama ona šefovati

  Muškarci su i danas za iste poslove u Hrvatskoj najmanje deset posto bolje plaćeni od žena, a poduzetnika je dvostruko više od poduzetnica. Sliku nacije, pak, najbolje pokazuje Hrvatski sabor: u njemu je tek oko 20 posto žena. Pročešljali smo desetak velikih javnih tvrtki, institucija, kao i tijela javne vlasti, kako bismo vidjeli koliko žena radi na vodećim položajima.

 • Ženska povelja Europske komisije

  Ženska povelja Europske komisije

  U povodu Međunardnog dana žena Europska komisija predstavila je Žensku povelju čiji je cilj borba protiv rodne nejednakosti u privatnom životu i na poslu u Europi i šire.
  Povelja postavlja pet ključnih akcijskih područja: ravnopravnost na tržištu rada i jednaka ekonomska neovisnost za žene i muškarce, jednake plaće za jednaki rad, ravnopravnost u donošenju odluka...

 • Ravnopravnost spolova na tržištu rada: Žene i muškarci na poslu do 65. godine

  Ravnopravnost spolova na tržištu rada: Žene i muškarci na poslu do 65. godine

  Da nije bilo globalne krize i krize vlasti, Hrvatska bi vjerojatno već donijela zakon kojim se izjednačava radna dob žena i muškaraca. Ustavni sud zatražio je od Vlade da to učini do kraja 2018., s time što je, slijedeći iskustva drugih država, sugerirao da bi bilo najbolje da se to učini postupno, u desetogodišnjem razdoblju.

 • Zagrepčanka godine-mr. Maja Mamula

  Zagrepčanka godine-mr. Maja Mamula

  Nagrada Grada Zagreba Zagrepčanka godine, dodjeljuje se građankama glavnoga hrvatskog grada koje su svojim djelovanjem znatno pridonijele afirmaciji žena u društvu i u javnosti, afirmaciji ženskih ljudskih prava i ravnopravnosti spolova te postigle prepoznatljive rezultate na podizanju kvalitete života žena u Zagrebu s gospodarstvenog, socijalnog, humanitarnog i drugog stajališta.

 • Danas već i sama riječ feminizam izaziva zazor

  Danas već i sama riječ feminizam izaziva zazor

  Mlade žene, polaznice obrazovnog programa Centra za ženske studije, ističu da njihove prijateljice ili poznanice smatraju da je feminizam za njih već sve odradio, da mogu, a dokazuju da mogu, "sve kao i dečki", da se ne trebaju deklarirati feministkinjama, već živjeti svoj autentični život, što je jedan od postulata feminizma.

 • Tek svaka peta žena zarađuje više od partnera

  Tek svaka peta žena zarađuje više od partnera

  Još ne tako davno to je bilo nezamislivo, ali danas jedna od pet žena zarađuje više nego njezin suprug ili dečko, pokazalo je istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji.

  Za usporedbu, potkraj 60-ih samo četiri posto žena u dobi od 16 do 60 godina zarađivalo je više od partnera.

 • Žene plaćaju najveću cijenu recesije

  Žene plaćaju najveću cijenu recesije

  VIVIANA BENUSSI, zamjenica župana Istarske županije rođena je u Rovinju 8. travnja 1953. godine, udana je, majka jedne kćeri. Diplomirala na Filozofskom fakultetu u (...)

 • Predstavljena publikacija Vidljivost žena u hrvatskoj kinematografiji

  Predstavljena publikacija Vidljivost žena u hrvatskoj kinematografiji

  Na okruglom stolu pod nazivom Suzbijanje rodnih stereotipa u hrvatskoj kinematografiji koji je održan u Puli 17. srpnja 2009. godine predstavljena je publikacija Vidljivost žena u hrvatskoj kinematografiji .

<< < 6 7 8 9 10

Iz drugih medija

AEM