Članci s tagom: radno-mjesto

 • 'Društvo cvate kada muškarci preuzmu ravnopravnu brigu o djeci'

  'Društvo cvate kada muškarci preuzmu ravnopravnu brigu o djeci'

  Procjenjuje se da je u Hrvatskoj prije četiri godine pravo na roditeljski dopust koristilo svega stotinjak očeva, dok je prošle godine njihov broj narastao na više od (...)

 • Radnice - građanke drugog reda

  Radnice - građanke drugog reda

  Tridesetogodišnja Monika , čiji je pravi identitet poznat redakciji, dobila je novi posao u jednom turističkom naselju neposredno prije prošlogodišnjega ljeta.

 • Stop diskriminaciji majki na tržištu rada

  Stop diskriminaciji majki na tržištu rada

  Udruga Roda provodi projekt Trudna na poslu – STOP diskriminaciji majki na tržištu rada i poziva Vas da doprinesete promjenama koje želite (...)

 • Žene ne napreduju u karijeri zbog manjka samopouzdanja?

  Žene ne napreduju u karijeri zbog manjka samopouzdanja?

  Gotovo 50 posto žena vjeruje da bi mogle unaprijediti svoju karijeru ako bi imale više vjere u sebe, prenosi The Guardian.

 • Fleksibilno radno vrijeme - osjetljivo pitanje kada je riječ o rodu

  Fleksibilno radno vrijeme - osjetljivo pitanje kada je riječ o rodu

  Da sada upitate svog nadređenog ili svoju nadređenu da vam odobri fleksibilnije radno vrijeme, što mislite bi li bi vaš zahtjev bio uvažen? Ako je vjerovati (...)

 • Procvat gospodarstva otvara nove mogućnosti

  Procvat gospodarstva otvara nove mogućnosti

  Sveučilište u Colombu, u glavnom gradu Šri Lanke , nedavno je uvelo smjerove prometne ekonomije i komercijale u svom studij iz ekonomije, javlja womensenews.org.

 • LGBT ravnopravnost na radnom mjestu

  LGBT ravnopravnost na radnom mjestu

  Radna prava LGBT radnika/ca, i kod nas, bi se trebala štititi posredstvom sindikata i na radnom mjestu; i to kroz programe aktivnosti, kolektivne ugovore i socijalni dijalog. Nažalost, kod nas se u kolektivnim ugovorima rijetko, najčešće tek deklarativno, spominje klauzula o nediskriminaciji, a i tada prepisana iz Zakona o radu. A još češće je da takve klauzule nema, niti se spominje zabrana diskriminacije na osnovu spolne orijentacije.

<< < 1 2

Stup srama

Iz drugih medija

AEM