Članci s tagom: radnice

 • Novi početak: Otvoreno Kamensko

  Novi početak: Otvoreno Kamensko

  Ono što je započelo štrajkom glađu i borbom za golo preživljavanje, danas je utočište skromnih žena velikog srca i nosi ime - Udruga Kamensko .

 • Stotinu tisuća zgaženih Hrvatica

  Stotinu tisuća zgaženih Hrvatica

  Potresne aktualne demonstracije žena zaposlenih u zagrebačkom DTR-u ukazuju na katastrofalnu sudbinu čitavog jednog industrijskog sektora u Hrvatskoj.

 • VIDEO: 'Radnice su se bojale da će sve propasti'

  VIDEO: 'Radnice su se bojale da će sve propasti'

  Nedaće koje su snašle domaću tekstilnu industriju, točnije Varteks i njegove zaposlenike, našle su se u nesvakidašnjem dokumentarnom filmu koji je snimila Anamaria (...)

 • U digitalnoj ekonomiji uskoro ćemo svi raditi besplatno!

  U digitalnoj ekonomiji uskoro ćemo svi raditi besplatno!

  Digitalna ekonomija radi kao sofisticiran X faktor: neki će uspjeti, ali većina neće – a pravi gubitnik je zapravo je društvo. Ne morate provjeravati (...)

 • Podignimo glasove za radnice DTR-a!

  Podignimo glasove za radnice DTR-a!

  Dok katolici mole za referendum koji bi stajao pedesetak milijuna kuna, a vladajući najavljuju izlazak Hrvatske iz ekonomske krize, za gladne radnice Domaće tvornice (...)

 • Studentska podrška radnicama DTR-a

  Studentska podrška radnicama DTR-a

  Studenti i studentice Filozofskog fakulteta podržali su u ponedjeljak radnice DTR-a koje se već tjednima prosvjednim šetnjama bore za isplatu zaostalih plaća (...)

 • 'HZZO se iživljava na stjuardima i stjuardesama'

  'HZZO se iživljava na stjuardima i stjuardesama'

  Sindikat kabinskog osoblja: Radnici/e, za koje je utvrđeno i potvrđeno od inspekcije da doista jesu bolesni, prolazili su iživljavanja koja bi se u uređenijem (...)

 • 'Mijenjajte smjer ili će građani i građanke promijeniti vas!'

  'Mijenjajte smjer ili će građani i građanke promijeniti vas!'

  Na Dan rada oko 25 000 građana i građanki nezadovoljnih aktualnom politikom poručilo je vladajućim sa zagrebačkih ulica: "Mijenjajte smjer ili će građani i građanke (...)

 • Dan sjećanja na rad

  Dan sjećanja na rad

  Iako mu se konstantno pridodaju komunističke konotacije, 1. maj se slavi radi prosvjeda i borbe za radnička prava koji se je dogodio na 4. maj 1886. godine u Chicagu.

 • Dan otpora, a ne odmora!

  Dan otpora, a ne odmora!

  U ponedjeljak, 29. travnja, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu održana je tribina pod nazivom 1. maj – prošlost i budućnost otpora , koju je organizirao (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM