Članci s tagom: rad

 • Ukida se rad na neodređeno?

  Ukida se rad na neodređeno?

  Novi zakon o radu, odnosno njegov nacrt, koji već nekoliko godina čeka da se nađe pred zastupnicima/icama Parlamenta FbiH, izazvao je žestoke reakcije i polemike (...)

 • RAD - novine o radničkim pravima i radu

  RAD - novine o radničkim pravima i radu

  Nakon niza godina neprisutnosti rada i radništva u medijima, došlo je vrijeme da se takva slika promijeni. Medijska scena u Hrvatskoj dobila je novog člana, novine o (...)

 • Outsourcing postaje pravilo, a ne iznimka?

  Outsourcing postaje pravilo, a ne iznimka?

  Nije prošla niti godina dana od donošenja novog Zakona o radu, a sva upozorenja da će to rezultirati ugrožavanjem prava radnika i radnica te dovesti do veće radne (...)

 • Odj**ite više s tim mladima

  Odj**ite više s tim mladima

  Pod milenijskom generacijom smatraju se ljudi rođeni između 1980. do 2000. za koje je karakteristično da su uglavnom visoko i kvalitetno obrazovani ali ih je (...)

 • Napad je najbolja obrana!

  Napad je najbolja obrana!

  Radnička fronta ovaj vikend organizira Treću sindikalnu konferenciju "Nužnost široke radničke fronte – napad je najbolja obrana!" , koja za cilj ima razmjenu (...)

 • Imate za kapitaliste, a nemate za radnike i radnice?

  Imate za kapitaliste, a nemate za radnike i radnice?

  Inicijativa Radnička fronta prosvjedom se u središtu Zagreba suprotstavila privatizaciji Imunološkog zavoda ocjenjujući da bi se njome uništilo tvrtku od javnog (...)

 • Pokojnici i pokajnici zadarske industrije

  Pokojnici i pokajnici zadarske industrije

  Svima koji su neko vrijeme svog života proveli u Zadru ili mu posvetili imalo pažnje, jasno je vidljivo kako je Zadar grad turizma, čija bi se današnja realnost mogla (...)

 • Žene su manje plaćene od muškaraca na samom početku karijere

  Žene su manje plaćene od muškaraca na samom početku karijere

  Nova analiza provedena o razlici u plaćama između muškaraca i žena razbija mit da su žene manje plaćene samo zbog različitog izbora karijere.

 • Radiš u udruzi? A jel' imaš pravi posao?

  Radiš u udruzi? A jel' imaš pravi posao?

  Osmi Vox Feminae festival otvorila je panel diskusija Radiš u udruzi? A jel' imaš pravi posao? - Rodna ravnopravnost u vrednovanju rada i zadovoljstva (...)

 • Kada ćemo prestati nazivati uspješne žene nametljivima?

  Kada ćemo prestati nazivati uspješne žene nametljivima?

  Istraživanje procjena rada pokazuje da su osobne kritike većim djelom usmjerene na žene. To je samo jedan primjer kako društvo nastoji žene s velikim poslovnim (...)

<< < 2 3 4 5 6 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM