Članci s tagom: rad

 • Da nam živi, živi rad?

  Da nam živi, živi rad?

  Nekada sam punim srcem slavila 1. maj. Odrasla sam u obitelji u kojoj mi je rad bio usađen kao vrijednost – vrijednost koju nisam osjećala kao proklamaciju, već (...)

 • Mladi u Hrvatskoj na neodređeno imaju jedino tjeskobu

  Mladi u Hrvatskoj na neodređeno imaju jedino tjeskobu

  Mladi u Hrvatskoj su nezaposleni, potplaćeni, nezadovoljni kvalitetom života, zabrinuti za svoju budućnost i gotovo 34 posto njih učestalo razmišlja o preseljenju u (...)

 • Ukida se rad na neodređeno?

  Ukida se rad na neodređeno?

  Novi zakon o radu, odnosno njegov nacrt, koji već nekoliko godina čeka da se nađe pred zastupnicima/icama Parlamenta FbiH, izazvao je žestoke reakcije i polemike (...)

 • RAD - novine o radničkim pravima i radu

  RAD - novine o radničkim pravima i radu

  Nakon niza godina neprisutnosti rada i radništva u medijima, došlo je vrijeme da se takva slika promijeni. Medijska scena u Hrvatskoj dobila je novog člana, novine o (...)

 • Outsourcing postaje pravilo, a ne iznimka?

  Outsourcing postaje pravilo, a ne iznimka?

  Nije prošla niti godina dana od donošenja novog Zakona o radu, a sva upozorenja da će to rezultirati ugrožavanjem prava radnika i radnica te dovesti do veće radne (...)

 • Odj**ite više s tim mladima

  Odj**ite više s tim mladima

  Pod milenijskom generacijom smatraju se ljudi rođeni između 1980. do 2000. za koje je karakteristično da su uglavnom visoko i kvalitetno obrazovani ali ih je (...)

 • Napad je najbolja obrana!

  Napad je najbolja obrana!

  Radnička fronta ovaj vikend organizira Treću sindikalnu konferenciju "Nužnost široke radničke fronte – napad je najbolja obrana!" , koja za cilj ima razmjenu (...)

 • Imate za kapitaliste, a nemate za radnike i radnice?

  Imate za kapitaliste, a nemate za radnike i radnice?

  Inicijativa Radnička fronta prosvjedom se u središtu Zagreba suprotstavila privatizaciji Imunološkog zavoda ocjenjujući da bi se njome uništilo tvrtku od javnog (...)

 • Pokojnici i pokajnici zadarske industrije

  Pokojnici i pokajnici zadarske industrije

  Svima koji su neko vrijeme svog života proveli u Zadru ili mu posvetili imalo pažnje, jasno je vidljivo kako je Zadar grad turizma, čija bi se današnja realnost mogla (...)

 • Žene su manje plaćene od muškaraca na samom početku karijere

  Žene su manje plaćene od muškaraca na samom početku karijere

  Nova analiza provedena o razlici u plaćama između muškaraca i žena razbija mit da su žene manje plaćene samo zbog različitog izbora karijere.

<< < 2 3 4 5 6 > >>

Iz drugih medija

AEM