Članci s tagom: rad

 • Rodni porez za Amerikanke

  Rodni porez za Amerikanke

  Svakog radnog dana u godini Amerikanke plaćaju 22.6% rodnog poreza na svoje prihode. Rodnim porezom smatra se negativni transfer nametnut ženskim plaćama koji smanjuje (...)

 • Je li recesija seksistička?

  Je li recesija seksistička?

  Muškarci kupuju donje rublje. Ekonomisti kupuju kamp prikolice. Parovi se rastaju. Obavlja se više facelift-inga. Komunalna poduzeća gube veće (...)

 • Volontiranje nije neplaćeno stažiranje!

  Volontiranje nije neplaćeno stažiranje!

  Jasmina (40) je žena koja zrači pozitivnom energijom, majka jedne tinejdžerke i volonterka u Savjetovalištu za mlade Luka Ritz .

 • 8 sati bez WC-a

  8 sati bez WC-a

  Radnici i radnice u manjim lokalima u velikim trgovačkim centrima prava su kolateralna žrtva ugovora o najmu koji njihovi poslodavci potpisuju sa upravom trgovačkih centara. Naime, u ugovoru o najmu lokala u Arena centru (a navodno je isto i u ostalim centrima) stoji da zakupac ne smije tijekom radnog vremena niti u kojem trenu pa niti kratkotrajno zatvoriti lokal jer će u protivnom platiti kaznu.

 • Algebrine stipendije namijenjene i ženama iznad 40 godina

  Algebrine stipendije namijenjene i ženama iznad 40 godina

  Mladi do 25 godina, žene iznad 40 godina, nezaposleni i poduzetnici početnici mogu konkurirati za vrijedne stipendije za informatičko i poslovno obrazovanje u sklopu novog ciklusa programa "Put do boljeg radnog mjesta". Algebra i partneri projekta dosad su u sklopu ove inicijative podijelili stipendije ukupne vrijednosti veće od 2 milijuna kuna, a ove će godine u suradnji s portalom MojPosao po prvi puta organizirati i besplatnu radionicu o korištenju novih medija i društvenih mreža za pronalaženje boljeg posla.

 • LGBTIQ osobe imaju niže nadnice i nesigurnije radno mjesto

  LGBTIQ osobe imaju niže nadnice i nesigurnije radno mjesto

  Homoseksualni likovi, ovih se dana, nalaze u središtu televizijskog prime time-a . Ali ako je to jedino što kreira vaše mišljenje o lezbijkama, homoseksualcima, (...)

 • E, sad si tek prava mama!

  E, sad si tek prava mama!

  Da krenemo od početka, da se predstavim. Imam 31 godinu, mama sam 10,5 mjesečnog sinčića, zaposlena na neodređeno kod istog poslodavca skoro pa 3 godine i (...)

 • Europska izgubljena generacija: mladi i nadobudni u EU

  Europska izgubljena generacija: mladi i nadobudni u EU

  prevela i prilagodila: Nada Kujundžić Viola Caon napustila je rodnu Italiju u potrazi za zaposlenjem. Sada se vraća kako bi doznala kako (...)

 • O poduzetnicima i radnicima

  O poduzetnicima i radnicima

  Zadnjih dana kao virusi su se društvenim mrežama proširila dva brutalno iskrena, ali i krajnje nekorektna teksta o poduzetničkim mukama (...)

<< < 7 8 9 10 11

Stup srama

Iz drugih medija

AEM