Članci s tagom: queer-zagreb

 • Prikupljaju se potpisi za zaštitu svećenika od progona za pedofiliju

  Prikupljaju se potpisi za zaštitu svećenika od progona za pedofiliju

  Trenutno se na Trgu kralja Tomislava održava performans Siniše Labrovića, hrvatskog umjetnika i performera, u sklopu Queer Zagreb festivala.

 • Zagreb je 'pokviren', idemo dalje!

  Zagreb je 'pokviren', idemo dalje!

  Svečanim eventom u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu održana je svojevrsna komemoracija Queer Zagreb festivala i njegovog posljednjeg izdanja koje se (...)

 • Prve Afrikanke na Queeru šarmirale Zagreb

  Prve Afrikanke na Queeru šarmirale Zagreb

  Deseti i posljednji Queer Zagreb Festival otvorila je plesna predstava Dopisivanje (Correspondences) u izvedbi Haićanke Kettly Noel i Južnoafrikanke (...)

 • Otvorenje Queer Zagreba ili kako biti viđen na mondenom mjestu!

  Otvorenje Queer Zagreba ili kako biti viđen na mondenom mjestu!

  Otvorenje destog po redu, a ujedno i zadnjeg Queer Zagreb festivala okupilo je i ove godine crem de la crem umjetničke scene metropole.

 • Pokrenuta služba stalne pomoći žrtvama nasilja

  Pokrenuta služba stalne pomoći žrtvama nasilja

  Zbog zabrinjavajućeg porasta nasilja protiv LGBT osoba u Zagrebu, homofobnih i transfobnih istupa javnih osoba u medijima, kojima svjedočimo posljednjih nekoliko dana, tri najveće nevladine udruge koje se bave zaštitom prava LGBT osoba, LORI, Queer Zagreb i Zagreb Pride odlučile su pokrenuti "Stalnu službu pružanja direktne pomoći napadnutim i diskriminiranim LGBT osobama". 

 • Udruge se po prvi put predstavile publici na INmusic Festivalu

  Udruge se po prvi put predstavile publici na INmusic Festivalu

  Ove godine T-Mobile INmusic je proširio festivalsku ponudu i na edukativne sadržaje te je u svoj program po prvi puta uvrstio i predstavljanje OCD-a, odnosno organizacija civilnog društva. Festivalskoj publici su 22. i 23. lipnja svoje područje i program djelovanja predstavile udruge: CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje,  Centar za mirovne studije, GONG, Mreža mladih Hrvatske, Queer Zagreb, Transparency International Hrvatska i Zelena Akcija.

 • Predstavljanje organizacija civilnog društva na T-mobile INmusic Festivalu

  Predstavljanje organizacija civilnog društva na T-mobile INmusic Festivalu

  Ove godine T-Mobile INmusic širi festivalsku ponudu i na edukativne sadržaje uvrštavajući u svoj program po prvi puta predstavljanje NGO-a, odnosno nevladinih organizacija. Festivalskoj publici će 22. i 23. lipnja svoje područje i program djelovanja predstaviti nevladine organizacije: CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje,  Centar za mirovne studije, GONG, Mreža mladih Hrvatske, Queer Zagreb, Transparency International Hrvatska i Zelena Akcija.

 • Navijači NK Zagreb protiv homofobije

  Navijači NK Zagreb protiv homofobije

  Udruge Iskorak, Queer Zagreb, Centar za mirovne studije i Udruga navijača "Bijeli anđeli" dogovorili su suradnju povodom međunarodnog dana borbe protiv homofobije u nogometu koji se obilježava 19. veljače. Zajednička akcija održati će se na utakmici Zagreb-Rijeka, koja se igra 26. veljače s početkom u 16h na stadionu u Kranjčevićevoj. Na utakmici će se potpisivati i peticija protiv homofobije u sportu i nasilja na nogometnim terenima.

 • Kako je Queer Zagreb obilježio Svjetski dan borbe protiv AIDS-a?

  Kako je Queer Zagreb obilježio Svjetski dan borbe protiv AIDS-a?

  Queer Zagreb ovogodišnji Svjetski dan borbe protiv AIDS-a obilježio je predstavljanjem jedne knjige i prikazivanjem jednog filma. Program se odvio u kinu Europa 2.12.2009. a započeo je najavom koju  je u ime Queer Zagreba odradila Karla Horvat Crnogaj. Knjiga je Citomegalovirus (Bolnički dnevnik) kultnog francuskog pisca Hervéa Guiberta, film je Avant gue j'oublie (Prije nego zaboravim) Jacques Nolota.

 • Vježbanje pljuvanja homofobije u dalj

  Vježbanje pljuvanja homofobije u dalj

  U Hrvatskoj čak i kampanja za prevenciju širenja HIV-a i AIDS-a te ostalih spolnih bolesti namijenjena homoseksualnim muškarcima postaje mjesto za javno vježbanje pljuvanja homofobije u dalj. Tekstovi koji su objavljeni u medijima  pokazuju da se na temu homoseksualnosti opet reagira iz homofobičnog želuca, a ne iz racionalne glave, navodi se u priopćenju Queer Zagreba.

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM