Članci s tagom: pucki-pravobranitelj

 • Lora Vidović nova je Pučka pravobraniteljica

  Lora Vidović nova je Pučka pravobraniteljica

  Lora Vidović nova je pučka pravobraniteljica, odlučio je danas Hrvatski sabor većinom glasova, a u znak prosvjeda što se vladajući oko kandidata/kinja (...)

 • U petak se bira nova Pučka pravobraniteljica

  U petak se bira nova Pučka pravobraniteljica

  Saborski Odbor za Ustav, poslovnik i politički sustav zastupnicima će predložiti da novu pučku pravobraniteljicu izaberu između dvije kandidatkinje - aktualne (...)

 • 12 kandidata i kandidatkinja

  12 kandidata i kandidatkinja

  Pred saborskim odborima kandidati za pučkog pravobranitelja već su se pojavili prije dva mjeseca, no nakon njihovog predstavljanja odlučeno je napraviti novi krug (...)

 • Održana radionica "Jednako vrijedni"

  Održana radionica "Jednako vrijedni"

  18. i 22. 10. 2012. i Čakovcu su održane su dvije radionice "Jednako vrijedni" u sklopu istoimenog projekta.

 • Na javni poziv za pučkog pravobranitelja javilo se osam kandidata

  Na javni poziv za pučkog pravobranitelja javilo se osam kandidata

  Javnom pozivu za podnošenje kandidatura za pučkog pravobranitelja, kojeg je uputio Hrvatski sabor, odazvalo se ukupno osam kandidata - Marko Lapaine, Dejan Palić, (...)

 • Traži se novi/a Pučki pravobranitelj/ica

  Traži se novi/a Pučki pravobranitelj/ica

  Hrvatski sabor raspisao je javni poziv za predlaganje kandidata/kinja za novog Pučkog pravobranitelja/icu još 19. srpnja. Natječaj traje do 19. kolovoza.

 • Specijalizirana pravobraniteljstva ostaju!

  Specijalizirana pravobraniteljstva ostaju!

  U mnogo pozitivnijem ozračju od prošlogodišnje javne rasprave, 4. lipnja 2012. u Centru za ljudska prava održala se ponovna javna rasprava o Nacrtu Zakona o Pučkom (...)

 • Lidija i Željka izvojevale pobjedu protiv diskriminacije i predrasuda

  Lidija i Željka izvojevale pobjedu protiv diskriminacije i predrasuda

  Jučer je u Kući ljudskih prava predstavljena jedna mala, ali značajna pobjeda protiv predrasuda koje još uvijek vladaju našim društvom. Predstavljena je prva (doduše nepravomoćna) presuda hrvatskog suda zbog diskriminacije na temelju etničke pripadnosti. Na varaždinskom Općinskom sudu još je 2010. godine pokrenut postupak protiv vlasnice lokalne trgovine koja je odbila zahtjev za odrađivanjem prakse dviju srednjoškolki "jer su Ciganke". Nepravomoćna presuda utvrdila je da se radilo o diskriminaciji temeljem etničke pripadnosti.

 • "Diskriminacija postoji svugdje u svijetu, jedina je razlika u načinu na koji se pojedina država bori protiv nje"

  "Diskriminacija postoji svugdje u svijetu, jedina je razlika u načinu na koji se pojedina država bori protiv nje"

  U Šokčevićevoj dvorani u Hrvatskom saboru 24. siječnja svečano je otvoren twinning projekt "Uspostava cjelovitog sustava za zaštitu od diskriminacije".  U okviru ovog projekta postignuta je suradnja između Republike Austrije i Ludwig Boltzmann instituta za ljudska prava sa Republikom Hrvatskom, Uredom pučkog pravobranitelja i Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

 • Homofobija nije sloboda govora

  Homofobija nije sloboda govora

  Povodom izjave HDZ-ovog kandidata u 9. izbornoj jedinici kako treba zgaziti Kukuriku koaliciju kako "homoseksualci ne bi hodali Poljanom" oglasili su se u zajedničkoj izjavi Pučki pravobranitelj i Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova kazavši da "predizborna kampanja ne smije biti izgovor za ovakve ispade" te da se "poziv na diskriminaciju ne može pravdati slobodom govora i mišljenja."

1 2 3 > >>

Iz drugih medija

AEM