Članci s tagom: prosvjedi

 • Upoznajte FEMEN - toples revolucionarke koje gaze patrijarhat!

  Upoznajte FEMEN - toples revolucionarke koje gaze patrijarhat!

  FEMEN su neformalna grupa mladih djevojaka koje prosvjedima i akcijama upozoravaju na loš položaj žena u ukrajinskom društvu, bore se protiv patrijarhalnog (...)

 • Iz očaja u otpor

  Iz očaja u otpor

  U nedjelju 12. veljače 2012. grčki je narod demonstracijama i uličnim borbama diljem cijele zemlje masovno, kolektivno i herojski izrazio svoju ljutnju zbog uvjeta (...)

 • Marš mufova protiv 'dizajnerskih vagina'

  Marš mufova protiv 'dizajnerskih vagina'

  Prevela i prilagodila Nada Kujundžić Prošle subote, 10. prosinca, londonska Ulica Harley postala je poprištem tzv. ´Marša mufova´ kojim su brojne (...)

 • Jubilarni 60. izbor za Miss 2011. u znaku prosvjeda

  Jubilarni 60. izbor za Miss 2011. u znaku prosvjeda

  Kada se sedamdesetih godina prošloga stoljeća izbor za Miss svijeta održavao u Britaniji, bijesne su feministice upale u Albert Hall i žustro prosvjedovale.

 • Naomi Wolf: radikalna ili egocentrična?

  Naomi Wolf: radikalna ili egocentrična?

  Prevela i prilagodila Nada Kujundžić Feministica i ljepotica koja je od vlastitog životnog iskustva napravila pravu malu tvornicu bestsellera, uhićena je zbog (...)

 • Što zapravo hoće taj narod? I kako to ostvariti?

  Što zapravo hoće taj narod? I kako to ostvariti?

  "Okupacija" zagrebačkog glavnog trga, po uzoru na svjetski pokret Occupy Wall Street (OWS) trajala je kratko, samo nekoliko sati. Narodni plenum koji je trebao (...)

 • Ukida se zabrana o okupljanju na Markovom trgu

  Ukida se zabrana o okupljanju na Markovom trgu

  Ustavni sud napokon je odlučio ukinuti osporavanu odredbu Zakona o javnom okupljanju kojom se zabranjuje prostor oko zgrade Vlade, Sabora i Ustavnog suda. No, zabrana ostaje još barem godinu dana. Pantovčak je, pak oslobođen zabrane i tamo će se odmah moći prosvjedovati. Ova tema na red je došla nakon šest godina, naime toliko je vremena prošlo od kada ju je u zakon ugradio bivši premijer Ivo Sanader.

<< < 5 6 7 8 9

Stup srama

Iz drugih medija

AEM